1. "türkler'in ana vatanı orta asya'dır" bilgisi ve gerçeği başlangıç kabul edilen teori. olayın esası, "türkler orta asya'ya nasıl, ne zaman, nereden ve neden gelmişlerdir?" sorularıdır. bu sorulara cevap aranmış, araştırmalarda orta amerika antik kültürü ve dil yapısı ile türk kültürü arasında bir çok ortak nokta tespit edilmiş.

    her iki ulusun tarihte bir dönemde beraber yaşamış olabilecekleri fikrinden hareketle bu birlikteliğin hangi coğrafyada olabileceği sorusuna yanıt aranmıştır.

    atatürk'ün çağdaşı olan ingiliz albay james churchward'ın "kayıp kıta mu" ile ilgili kitaplarından dört adedi, yine atatürk'ün emriyle türkçeye tercüme edilmiştir. sanırım, atatürk dilin ortaklığından hareketle akrabalık bağı aramış ve türklerin orta asya'ya nereden geldiğini bulmaya çalışmıştır. sonuç, kayıp kıta mu olarak bulunmuştur. fakat daha derin araştırmalar için, atatürk'ün sağlık durumu izin vermemiştir. pozitif bilim ise bu kıtanın varlığını kabul etmiyor. fakat reddetmesi de cılız kalıyor. günümüzde konu pek gündemde değil. kayıp kıta mu için,

    ayrıca (bkz: kayıp kıta mu) , (bkz: lemurya)

mesaj gönder