1. konuya nereden gireceğim hakkında en ufak bir fikrim yok. türkiye'den çekip gitmek, siktir olup gitmek ya da güzelce gitmek. cennet vatan ülkeyi terketmek. evet yılların klişesi, abi dünyada türkiye gibisi yok. evet yok. ama inanın dünyada diğer ülkeler gibiside yok. dünya o kadar büyük ve o kadar farklı ki.

    gönül ister ki ülkemizden acılarla, yokluklarla ayrılmayalım. bir hayal kuralım ve ben dünyayı gezeceğim diyelim. yalın ayak yürüyeceğim, açlığı da tadacağım, dilini, dinini bilmediğim insanlarla şarabımı içip, sohbet etmenin tadını da alacağım. ama ülke buna imkan vermiyor ki. sen bu duyguları hissedecek zamana gelene kadar seni nefretle dolduruyor.

    kötü insanların ülkesi olduk. bilemiyorum belki de hep kötü insanların ülkesiydik. ama teknoloji ve internetin yayılmasıyla bildiklerimiz ve gördüklerimiz bizi iyice soğuttu. insanımız kötü. eşek sikmekten, kadını aşağılamaktan, köşeyi dönmeye çalışmaktan, paragöz olmaktan, sevgi yoksunluğundan ve dini yobazlıktan dolayı insanımız baya bir kötü. belki doksanlarda güzel çocuklardık, sokakta oynadık, ikinci katın camından inşaat kumuna atladık, arkadaşlıklar edindik, aşağı mahalle ile kavga ettik, semtimizin takımının maçlarına gittik, komşunun kızına aşık olduk, ama geldiğimiz noktada farkettiğimiz şey insanımız kötü. hiçbir şey eskisi gibi değil ve olmayacak.

    neyse bu uzun girizgahtan sonra diyebilirim ki cennet vatan çok. yaşamasını bilene, adapte olabilene, sokağa çıktığında yüzü gülene, farklılıkları güzellikle karşılayabilene dünya bir cennet. yıllarca batının ahlaksızlığı diye bize anlatılan koca bir yalandan ibaret. aslında batıya ali cengiz oyunu yapamayıp, topukları götüne vura vura köyüne dönen adamın aldatmacası batının ahlaksızlığı. kendi ahlaksızlığını size başkasının gibi anlatanların dramı bu. hatta bakın bu bir dramdır.

    insanlar işinde, gücünde, eğlencesinde. senin, benim sokakta dahi nasıl yürüyeceğimize karışan sistem o kadar çok hakkımızı elimizden almış ki, bizim dert dediğimiz şeyler aslında hayatın içinde yok. yapmak, alışmak zorunda kaldığımız şeylere mecbur değilmişiz kardeşim. batının ahlaksızlığı modernizmse, insana hakkını vermekse evet batı ahlaksız.

    ha ben peynirimi, biber dolmamı, taze fasulyemi özlerim diyorsan katlan hayatında olanlara. çünkü bazen bunlara ulaşması zor. birinin ensesine vurayım, naber lan göt diyeyim, espri anlayışım bu diyorsan kal yerinde, hiç kalkışma bu macereya. oralara gideyim nasılsa, bizim köyden birileri vardır, bizim köyde yaşar gibi yaşarım diyorsan çıkma güzel kardeşim memleketinden.

    eğer bir hayalin varsa, güzel insanlarla, güzel hayatlarla birlikte yaşamak istiyorum diyorsanhiç durma çık yola. bak gördün ispanya'da psv taraftarının aşağıladığı çingeneler bile türk çıktı. eğer onlar bir şekilde ispanya'ya ulaşabiliyorsa sen de ulaşabilirsin, yapabilirsin.

mesaj gönder