1. hayatımda oynadığım en iyi strateji oyunundanda öte en iyi oyun diyebileceğim , strateji oyunlarının günümüzdeki babası paradox interactive'den çıkma şaheser.
    oyunu anlamak , mekaniklerini çözebilmek ve tam anlamıyla oynayabilmek için çok uğraşmanız gereken ama bunların hepsini yapabildiğiniz takdirde aldığınız zevk buna değecek olan nadir oyunlardan biridir.
    uzun soluklu yapısıyla , tarihsel detaylarıyla , oynanabilirliğiyle , diplomasisi ve çoğu zaman tahmin edilemez olaylarıyla vur kır parçala dünyayı ele geçir oyunu değil bir devlet yönetimi oyunudur.
    1444'te başlayıp o anda dünya üzerinde olan bütün devletlerle oynayabilirsiniz ama şöyle bir şey var ki isterseniz aynı devletle defalarca oynayın oyun çok dinamik olduğu için her oyununuzdan ayrı bir zevk alırsınız.
    şuanda steamde oyunun dlcsiz hali 59 lira ama dlclerle birlikte 140 liraya kadar çıkıyor o yüzden açıkçası beni baya korkutuyor bu fiyat.oyunun orjinaline sahip olamadığım ve böylesine güzel bir işi illegal yollardan edindiğim için kendimi kötü hissediyorum. bu yüzden bir süredir oynamıyorum. tek çare indirimleri beklemek olacak gibi.
    ayrıca koca ortaçağ tarihini kişileri , ayrı ayrı devlet tarihleri kısacası herşeyiyle beraber bu oyundan öğrendim. birazda tarihe meraklıysanız oyunu kapatıp internetten o zamanki tarihi okur halde bulabilirsiniz kendinizi.
    sevgili youserlarla multiplayer oyun oynamak çok zevkli olabilirdi fakat orjinalini alana kadar bu zevkten mahrum kalıcam fakat oyun tavsiyelerine açığım yani "şu devletle başla şöyle şöyle yapabilirsin" gibi.
    ayrıca bu oyunu "öğrenildiğinde ufku iki katına çıkaran şeyler"ede ekleyebilirim.tarihi , olayları ve dünyanın işleyişiyle ilgili çok önemli çıkarımlar yapıp şu anki kaosu daha iyi yorumlayabilmenizi sağlıyor.

mesaj gönder