• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (9.00)
le salaire de la peur - henri-georges clouzot
guney amerika'nin yagmur ormanlarindaki bir petrol sahasina nitrogliserin tasinmasi gerekmektedir. petrol sirketi bu malzemeyi tasimalari icin 2 kamyon ve 4 kisiyi kiralar. en ufak bir sarsintinin tum kamyonu havaya ucurmasinin muhtemelen oldugu bu yolculukta iki grup arasinda gerilimli bir rekabet baslar.
  1. 2011-10-14

    1953 yapimi fransiz filmi. turkceye "korkunun ucreti" gibi cevrilebilir.

    babasi eskiden kamyon soforlugu yapmis olan ve su an petrol sektorunde calisan birisi olarak beni epey etkilemis fransiz filmdir. mukemmel filmdir zaten, satoda buyumus lord cocougu olsam da etkilenirdim.

    karakterler fransizca-ispanyolca-ingilizce-italyanca karisik konusur ve herkes birbirini anlar. guzel bir noktadir bu, su anda ornegin avrupada bir petrol kuyusuna gitseniz 3-4 hatta bazen 5-6 dil beraber hukum surer.

    !---- spoiler ----!
    film huzunlu bitse de sasirtici degildi. en basta cayan elemanin dedigi gibi bu isi daha once yapmis olanlar bu tecrubeden omur boyu asla siyrilamiyorlardi; ki mario da, buyuk zorluklar ardindan gorevi tek sag kalan kisi olarak bitirdiginde, bu ongoruye paralel olarak, keyiften iyice sarhos olmustu. zaten risk almaya meyilli yapisi onu bir an olumsuz olduguna inandirdi belki, ve 90+5'de golu yedi. luigi ve bimba havaya uctugunda soyledigi "bir risk aldilar, ve kaybettiler. yasam boyledir" cumlesi hayata yaklasimini gosteriyordu zaten.

    bimba ve luigi cok harika tiplerdi, hele ki yolu actiktan sonraki sevincleri... yalniz en uyuz karakter olan jo'nun donusumu sahsen benim icimi acitti, uzuldum lan hakkaten.

    bir de `mario` ve `luigi` adlari var ki, insan dusunmeden edemiyor - hele ki luigi'nin tip olarak bildigin `super mario` olmasi. supheli.

    !---- spoiler ----!

mesaj gönder