1. sanıyorum bir demecinde (kaynak neticem) eğer o dönem ben yaşasam mevlana ben olurdum, celalettin rumi bu dönemde yaşasa bediüzzaman o olurdu demişti. şu vahiy ve yazdırıldı muhabbetleri sembolik şeyler, aynen bu demeç gibi. şu ben tanrıyım deyip idam edilen çok eski zamanların evliyası gibi. oysa orda kur'an'daki tanrının insanlara kendi ruhundan üflemesi olayına gönderme yapmıştır.

    müslümanlıkta az kişinin inandığı, yüz yıl imamı diye bir durum var. bu yüz yıl imamları işte takriben her çağ yeniden doğarlar veya her çağ yeni bir imam vuku bulur. bunlar dini çağın zamanına uygun bir şekle getirir, çağın yeni teferruatlarına yeni yorumlar çıkarır. dini geliştirir vs. said nursi de inandığı üzre kendi çağının imamıydı, yine aynı şekilde inandığı gibi mevlana da kendi zamanın imamıydı.

    en azından benim dışardan gözlemim bu yönde.

    bu imam olayı da nası seçilir, seçilmiş kişi olarak mı doğulur, sonradan mı ortaya çıkar, ne tarz bir rabıta vardır, öteki dünya ile görüşme mümkün müdür gibi konulara vakıf değilim. ama bildiğim kadarıyla son çağ imamı da bu topraklardan seçildi, evet seçildi diyorum zira bir videosunu izlemiştim, binlerce kişilik bir salonda cübbeli sarıklı uzunca sakkallı adamların içinden çıkıp almıştı oscar ödülünü. mahmut efendi miydi neydi açıp bakamayacağım şimdi, yanında da malum cübbeli vardı sanırım onun da hocası oluyor kendisi.
    ufo

mesaj gönder