1. kitap ve sinemaya ilişkin başlık açılıp yorum girilmek istenildiğinde, yazarlarını öncelikli olarak illaki o kitaba ya da sinema filmine dair foroğraf, resim poster eklemesi ve de yine illaki özetini yazması zorunluluğunu yazarlara yapılan bir dayatma ve veri toplama aracı olarak kullanma olduğunu düşünüyorum ve haksız buluyorum.
    öyle ki belki ben spesifik ya da baskısı seneler seneler önce tükenmiş bir kitap hakkında yorum gireceğim, kitaba ilişkin elimin altında ya da internette görsel yok bu durumda ben o kitaba ilişkin bilgi sunamayacak mıyım, yorumumu yazamayacak mıyım?

    ayrıca girilen esere ilişkin alıntı yapacağım özeti nihayetinde gidip idefix, imbd, kitapyurdu, sinemalar.com gibi yerlerden yapmak durumunda kalacağım. bu işgüzarlık zaman zaman intihale neden olacaktır. günümüzde bilgiye ulaşmak, bir kitap ya da film hakkında bilgi edinmek oldukça kolaydır. bunu tekrar tekrar belirtmenin manası yok. sözlüğün asıl amacı esere ilişkin subjektif yazar yorumlarının paylaşılmasıdır. tamam yine esere ilişkin çeşitli görsel materyaller ve bilgi verici mini özetlere yer verilsin ancak bu youreads'de bir dayatma olarak zorunlu kılınmasın.

mesaj gönder