• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (6.79)
batman v superman; dawn of justice - zack snyder
frank miller'in batman: the dark knight returns hikayesini ters yüz edecek filmde batman ve superman yanı sıra, wonder woman, aquaman, cyborg gibi dc kahramanları justice league öncesinde seyirci karşısına çıkacak.
  1. filmi izleme fırsatı buldum. dc extended universe'den çok büyük beklentilerim var onu baştan söyleyeyim. film artı eksi dengesinde bence artı tarafında. görsellik muazzam, aksiyon ve dövüş sahneleri şahane. zack snyder zaten tablo gibi film çekiyor biliyoruz. sürekli kendimizi gerçek süper kahramanlar bunlar derken buluyoruz. tıpkı oyunundaki gibi gods among us fikrini veriyor. süper güçlere sahip olmayan karakterimiz batman de dahil karakterler insan değil "tanrı". gelelim artılara, eksilere.

    -film bir batman filmi açıkça söyleyeyim. superman çok gölgede kalıyor.
    -film fragmanlarda çok şey verdi deniyordu. hem doğru hem yanlış. fragmanda olup çok önemli zannettiğimiz sahneler tırt çıkabiliyor yada fragmanda gördüğümüz gibi ilerlemeyebiliyor.
    -ben affleck inanılmaz iyi bir batman olmuş. ben çok beğendim yaşlı batman figürünü ve kendisi de çok iyi oynamış zaten film onun omuzlarında ilerliyor.
    -henry cavill iyi bir süperman ama dediğim gibi çok fazla yeri yoktu kendisinin onun dışında iyi oynuyor işte.
    -gal gadot filmde beni en çok şaşırtan oyuncuydu. kendisinden asla böyle bir performans beklemiyordum. hem oyuncu hem karakter inanılmaz etkiledi beni. sinemada wonder woman görmeyi çok istiyordum ama aklımda hep soru işaretleri vardı. filmden sonra hepsi silindi ve beni en mutlu eden karakter oldu.
    -gelgelelim hikaye akışına. hikaye kopuk ilerliyor sinema izleyicisine çok fazla gelecek şekilde gelecekteki filmlere gönderme yapılmış ama tahammül edilebilir. ancak hikayenin koptuğu ve sonuca bağlandığı yer çok çok ama çok zayıf. hiçbir inandırıcılığı yok. çizgi roman okuyucusu olmayanlar için çok fazla doldurulması zor yerler var. benim için çok keyifliydi ama genel kitle için hoş olmayan anlar olacaktır ve sanıyorum ki gişede göreceğiz sonucunu.
    -karakterlerden bazılarının yazımı beni mutlu etmedi açıkçası. ama henüz karakterler ekranda çok yeni büyük ihtimal gelişme süreçleri olduğu için bana çok uç geldi. aslında memnun olmadığım tek karakter var o da tahmin edilebileceği gibi lex luthor. umarım karakter geliştikçe yer yer izleyiciyi yoran manikliği azalır.

    eleştirilecek çok yönü olmasına rağmen insanlardan ricam bu filmi biraz daha insaflı izlemeniz. bunun koskaca bir evrenin sinemaya aktarılırken hazırlık filmi olduğunun farkına varmanız. film benden 7.5 puan aldı. bundan karakterleri ve dc evrenini çok fazla sevmemin payı var. filmde beni en mutlu eden ve sinemadan çok mutlu ayrılmamı sağlayan kısmı ise ne yazık ki spoiler olarak vermek zorundayım.


    !---- spoiler ----!
    batman dövüyor. ağzını burnunu kırıyor. öyle berabere kalma falan değil bayağı dövüyor.
    !---- spoiler ----!

mesaj gönder