1. ensar vakfını ilk defa duydum. çok vahim bir olaya konu olduktan sonra böyle bir vakıftan haberim oldu. tüm vakıf üyeleri, görevlileri bir araya gelip bu vahim olayı meydana getirmemişler anladığım kadarıyla sadece tek bir kişiden bahsediyoruz. bu tarz kişiler her yerde çıkabilir ve kendilerini gerçekten iyi gizleyebilirler. ancak olayı tam bilmemekle beraber birden çok defa olması farklı farklı zamanlarda olması vakfın sorumluluğunu bir hayli artırmakta. öncelikle bu şahsı işe alan, denetlemekle yükümlü olan kimse o, yoksa böyle bir denetim mekanizması koymayıp işi allah'a havale eden tüm vakıf yönetim kurulu bu olaydan sorumludur. derhal görevlerini bırakmaları gerekir.
    bakın hala vakıf kapansın demedim. vakfın bir suçu yok olamazda. bir olay yüzünden vakıf kapanacak ona olaydan önce destek veren herkes tecavüze destek verdi diye yaftalanacaksa hala şunu söyleyeyim; tutmuyor arkadaşlar, kaç yıldır deniyorsunuz tutmuyor. yeni taktikler üretin artık. mesela alkışlayın destek oluyoruz, din öğreteceğiz diye tecavüzü öğretiyorlar diyip bunun üzerinden dalga flan geçin artık. ters psikoloji yapın. her şey denendi uykusundan uyanan yok.
    mesela çocuğunu bu tarz yerlere göndereceğini söyleyenlere 1 ileri 1 geri hareketiyle şey etmesinler sonra diye uyarın ne biliyim farklı şeyler yapın artık.
    en önemli şeyi demeyi unutmuşum: savunmasız çocukların söz konusu olduğu ve sorgusuz sualsiz işlerin yürüdüğü böyle bir vakfı denetleyerek, vakfı kendi kendini denetlemeye zorlamayan başı boş bırakan hükümet de bu işten sorumludur.
    bir arkadaş şu şekilde serzenişte bulunmuş; " vakfın nasıl bir suçu olamaz arkadaşım, denetim sistemi hiç mi yok ? oranın yöneticileri ne işe yarıyor ? oraya hocaları nasıl seçiyorlar ? çocuklarla hiç mi ciddi anlamda iletişim kuramıyorlar ? niye çocuklar daha önceden söyleyemiyor ? çocukların hal ve hareketlerindeki değişimi önceden fark edemiyorlar mı ? vakfın bal gibi suçu var." şimdi bunu bana söylerken benim dediklerimden çok farklı bir şey mi söylendi ben anlamadım? anlayan olursa aydınlatırsa sevinirim.

mesaj gönder