1. pedofili cinsel sapkınlıklar (parafili) içerisinde yer alan ruhsal bozukluklardan biridir. cinsel sapkınlıklar cinsel eşin onayı olmadan insana özgü normal kabul edilen cinsel eylemlerin dışında kalan cinsel eylemler olarak tanımlanır.

    pedofilide cinsel açıdan uyarıcı olan obje çocuklardır. bu bozukluğu olan bireyler çocuklara karşı cinsel ilgi duyar ve bunu engelleyemez. bu kişilerde pedofili dışında başka cinsel sapkınlıklar da mevcuttur. bunlar; gözetlemecilik bozukluğu (başkalarını özel etkinliklerde gözetlemek), göstermecilik bozukluğu (cinsel organları sergilemek), sürtünmecilik bozukluğu (izni olmayan bir bireye dokunmak veya sürtünmek), cinsel mazoşizm bozukluğu (küçük düşürülme, esir edilme veya acı çektirmeye maruz kalmak), cinsel sadizm bozukluğu (küçük düşürmek, esir etmek veya acı çektirmek), pedofili bozukluğu, fetişizm bozukluğu (canlı olmayan öğeleri veya vücudun cinsel olmayan bir organını cinsel açıdan odak haline getirmek) ve karşıgiyim (travesti) (karşı cinse ait kıyafetler giyerek cinsel açıdan uyarılma) bozukluğudur.
    -habertürk alıntı-

    çocukların küçük yaşta bilinçlenmesi gerekiyor.bilinçli ana babalar sayesinde tabi.tam bir korumacılık da çocuğun psikolojisini etkileyebildiği gibi sevgiden mahrum bırakmak,ilgisiz olmak da olumsuz etkiler yaratır.çekirdek aile dışında insanlara karşı bilgilendirmek gerekiyor bence çocuğu.tabi ki profesyonel destek alınması daha farkındalık yaratabilir çocuk gelişimi ve bizim gelişimiz açısından.çünkü bu tür insanları ayırt etmek çok zordur...

mesaj gönder