• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (6.79)
batman v superman; dawn of justice - zack snyder
frank miller'in batman: the dark knight returns hikayesini ters yüz edecek filmde batman ve superman yanı sıra, wonder woman, aquaman, cyborg gibi dc kahramanları justice league öncesinde seyirci karşısına çıkacak.
  1. dc evreni ile çocukluğumda çizgi filmlerini izleyerek tanıştım. lisede ulaşılması zorda olsa -o zamanlar zordu- cizgiromanlarla ilgili ne bulabilirsem okudum. yılların fanı olarak görüşlerimi bildirmeye cüret edecegim izninizle.

    sinemaya son gidişim (bkz: american hustle) adlı filmi izlemek içindi-2013- ondan beridir gitmedim. bu filme gitmemde ise sıkı batman fanı oluşum ve ben affleck in nasıl oynadığını merak edişim etkili oldu.

    spoilersiz giriyorum. işin icinde zack snyder ve cristopher nolan olduğunu bilince insan daha iyi şeyler bekliyor öncelikle bunu belirteyim. belki nolan filmin drama yönünde başarılı sayılabilir. fakat olmamış be zack. ne filmler yaptin sen . bu da daha iyi olabilirdi be. hı?

    filmin büyük eksikliklerinden biri çizgiromanlari okumayi zorunda kılıyor olmasi. yani en azindan dc evreninde ne dönüp bittiğinden haberdar olmaniz gerekiyor. yoksa bi bok anlamazsiniz. bu sizin eksikliğiniz degil. zack in eksikliği

    örneğin marvel bu işi çok iyi beceriyor. vatandaş marvel karakterlerinin aslında çizgiroman karakteri oldugunu bilmese dahi filmden keyf alıyor. çünkü çizgiromana gönderme çok az yapılıyor.

    harika bir bruce wayne, ortalama bir batman izleyeceksiniz bana göre. ben affleck oynamış gerçekten.
    henry cavil, supermen rolune yakışsa da bu filmde sönük bırakılmış bir karakter. oyunculugu ise man of steel in altında diye düşünüyorum

    ortalama oyunculuklar, birbirinden kopuk sahneler, anlamsız geçişler ve surekli bi derdini anlatamama durumu var filmde . evet oyle derdini anlatamıyor film.

    görüntü yonetmeni ortalamanın üzerinde bir iş çıkarmış. teknoloji ilerledi ve artık çok normal geliyor bize atlamali patlamali sahneler.

    hans zimmer aksiyon filmi müziği yapmada - surekli kendini tekrar etsede- vazgeçilmez bie isim. o yuzden onu eleştirmiyorum

    herşey bir yana en büyük hata filmin zamani. bu kadar çok super kahraman filminin olduğu bir yilda hemde deadpool- piyasayi iyi salladi- un ardindan! marvel filmlerinin gölgesinde kalacagini hissedebiliyorum.

    bir de fragman var ki sorma. filmde ne varsa fragman da birebir aynisi. olm fragman la bu. insan biseyleri de göstermez. filme saklar. filmde önemli ne olacaksa göstermişler. gelen super kahramanlari- gelen süper kötüleri kim ölüyor kim kalıyor fragmanda hersey var. film sanki fragmandaki aralari dolduruyor. pazarlamada sictiniz beyler.

    gal gadot harikalar çıkarmış. wonder woman olmamış doğmuş sanki.
    lex luthor fazla oynak. jokervari bir karakter yapmak istemişler heralde ama olmamış.

    ben filme batmani/ ben affleck i izlemeye gittim çokta memnun kaldim. bi üçleme de ben afflecke gelir diye umut ediyorum. zack snyder sinyallerihi vermiş galiba.
    eline sağlık affleck başkan.

    kısacası daha güzel bir film olabilrdi. ellerindeki malzemeye yazik etmişler sanki.

    son olarak; götünden ışık saçarak herkes süper kahraman olur; süper kahraman dediğin batman gibi olmalı!

mesaj gönder