1. sanırım kahve severler kahveye tereyağı katılmasını sevmez mesela babam kahvenin yanında hiç bir şey istemez kahvenin tadını bozar diye.

    Artık klasik Türk kahvesinin bir alternatifi var. Afyonlu kahveci Ahmet Turan, orijinal "tereyağlı kahve" tarifiyle kahve tutkunlarına yepyeni bir seçenek sunuyor.


    Afyonkarahisar'da kahve satışı yapan Ahmet Turan, kendi geliştirdiği yöntemle kavurduğu kahveyi tereyağı katarak müşterilere sunuyor.

    Tereyağlı kahve nasıl oluyor?

    Her hafta cuma günleri kahve kavurduğunu belirten Turan, kavrulduktan sonra 5 kilogram kahveye 100 gram tereyağı ilave ederek makinede soğutmaya bıraktığını aktardı. Soğuma sırasında eklenen tereyağ, kahve çekirdeklerinin içine işliyor ve kahvenin aromasını değiştiriyor. "Kahveyi tadanlar, tiryakisi oluyor" diyor "tereyağlı kahve"nin mucidi Turan. 1952'den bu yana dede mesleğini devam ettirdiklerini de ekliyor.


    Turan’a göre kahvenin mutlaka soğuk suyla ve bakır cezveyle yapılması gerekiyor. Kavrulan kahve çekirdeklerinin soğutulması sırasında kahvemize 100 gram tereyağı eklememiz, ayrı bir damak lezzeti oluşturuyor" diyor Turan.

    kaynak

mesaj gönder