1. kamboçya'nın genel görünümünden arınmış, etkileyici ve rahat duruşu olan şehri.
    mekan seçenekleri ve alışveriş olanakları fazla olmasıyla birlikte ucuz oluşu da cabası. özellikle bangkok'tan sonra alışveriş yönüyle o kadar iyi geldi ki bana. pazarlık da yaparsanız hediyelik eşyalarınızı çok uygun fiyatlara alabilirsiniz. ayrıca burda genel olarak dolar kullanılıyor. bu yüzden para bozdurmanıza gerek yok. alkol ve sigara fiyatları da makul.
    bangkok'tan siem reap'e karadan geçiş yapacaksanız neredeyse bir günü gözden çıkarmanız gerek. devlet otobüsleriyle giderseniz diğer yolcuların giriş işlemini de beklemeniz gerekiyor. ya da bileti sınır kapısına kadar alıp mini karavan veya taksiyle geçiş yapabilirsiniz. vizenizi de ya bangkok'tan ya da kapıdan almanızı tavsiye ederim. çünkü otobüste gelip vize ister misiniz diye soruyorlar ve bazıları sahte çıkıyor.
    sahtecilik konusunda iyiler. para üstü aldığınızda bile tek tek kontrol edin. sahte dolarlar fazlasıyla mevcut. ayrıca bir doların bile kenarında ufak bir yırtık olsa dahi almıyorlar ama kendileri bu paraları size vermeye çalışıyorlar. uyanık olmakta fayda var.
    nami

mesaj gönder