1. öncelikle şunu belirtmek isterim ki asla kendilerini suçlamıyorum, küçümsemiyorum, büyütmüyorum yani kısaca yargılamıyorum.

    lâkin gördüğüm üzere (sosyal-ekonomik olarak ortalama bir çevreye sahip) bir türk kadınının sağlıklı bir birey olma ihtimali gerçekten zordur. ruhsal, fiziksel, zihinsel her anlamda kendilerine biçilen kalıbı reddeden ve bu cesareti gösterebilen kadınlarda ise anlam verilmesi güç bir özgüven ve yanılgılı bir özgürlük anlayışı ortaya çıkıyor. bu noktadan sonra kendileri (psikolojik olarak haklı nedenlerle temellendirilebilir) itici derecede yanlış anlaşılmalarla yarattıkları imajı insanlara hissettirme/gösterme gayretine giriyorlar. bahsettiğim bu kadın davranışı tarafımdan çok sağlıklı bulunmasa da cesareti ve yerindeliği ile her zaman takdirimi kazanmıştır.

    bir türk erkeği olarak kadınlara seçme zorunluluğunu dayatan, aslında bahsi geçen her türlü cebrin (iffet, sadakat ...) hem kadın hem de erkek için yaşamın birer parçası olduğunu, toplumsal görevlerin belirlenirken kıstasın cinsiyet olmaması gerektiğini düşünüyorum ve aklı olan her türk kadınına bolca sabır ve güç diliyorum.

mesaj gönder