1. muhafazakar ama fakir bir çevrede büyüdüm. hala fakirim, muhafazakarlık da kısmen devam ediyor. ama bugünkü anlamında değil. yani içki içmem, namaz kılmaya çalışırım, annem, kız kardeşlerim tesettürlü ve imam hatipli. kendi eşim illa türbanlı olsun demem ama kılık kıyafeti mazbut olsun diye düşünüyorum.

    bunları anlattım ki din düşmanı falan diye atıp tutmayın en başta. ben bu türbanlı bacıların jipe binmesini kabul edemiyorum. aslında başlık evet biraz ayrımcılık kokuyor. kadın erkek farkı yok bence. dindarım, muhafazakarım diyorsan öyle lükse giremezsin. millet aç gezerken milyonlarca lirayı 4 tekerli bir araca yatırıp, binlerce liraya eşarp, çanta alamazsın. o para istediğin kadar helal olsun, ihalelere istediğin kadar fesat karışmamış, istediğin kadar devlete yalakalık sonucu vergiden muaf sayılmamış ol yine de alamazsın. çünkü israf canım mümin kardeşim. israfın haram olup olmadığına bakmak için de hiç okumadığın, anlamını bilmediğin kuran'a bakabilirsin.

    elbette günah işleme özgürlüğüne sahipsin, israfa girebilirsin, çalıp çırpabilirsin, zina edebilirsin, ama ondan sonra ben "iyi müslümanım" deyip gidip kısa etek giyene, alkol alana "ateist, fahişe, eskort, ayyaş" falan diyemezsin.

    lan bu lüks, israf islam'a göre basit bir şey değil. pek çok ayet ve hadiste şiddetle tehdit ediliyorlar. "allah taâlâ kibirlenip büyüklük taslayarak elbisesinin eteğini yerde sürüyen kimsenin kıyamet gününde yüzüne bakmaz. " (ibn-i ömer)

    ayet:(mümin,35 )”allah(cc) kibirli, zorba olan herkesin kalbine böyle mühür basar."

    (mümin.76) ”ebedi kalmak üzere size ayrılan cehennem kapılarına girin. kibirlenenlerin yurtları ne kötüdür."

    müslüman geçinip de bunları yapan birinin, ateist olup da lüks içinde yaşayandan farkı inandığı dinin emirleridir.

    senin yaptığın o lüks harcama kibirden kaynaklanıyor, kibrini besliyor. kibir, hani şu şeytan'ın cennetten kovulmasına sebep olan büyük günah.

    koca islam tarihinde adından çok az bahsedilen bir adam vardır: ebu zerr. muaviye yeni yaptırdığı sarayını gösterip "nasıl, beğendin mi saray?" diye ebu zerr'e sorunca ebu zerr "eğer bunu müminlerin parasıyla yaptıysan kul hakkıdır, ihanettir! eğer kendi paranla yaptırıyorsan israf!" diye kapağı takmış ve sürgünlerde geçirmiştir tüm ömrünü. günümüz sahte vaizlerinden ebu zerr'i dinleyen var mı hiç?

mesaj gönder