1. olayın feminist bir örgütlenmenin sonucunda nasıl oluştuğunu birileri anlatırsa ben şahsen çok mutlu olurum. öğrenci kolektifleri ile ilişkisini de çok merak ediyorum çünkü haberde bununla ilgili herhangi bir ibare de bulunmuyor. kadınların birbirine arka çıkmasını feminizm zanneden youser'lar yanılıyorlar, bu kadınların öğrenci olması onları "öğrenci kolektifi yapıyor" diye düşünenler de yanılıyor, bunların sol bir örgüt olduğu da tamamen palavra şu halde. garip örgütlenmeler ve politik eleştirinizi lütfen tasarruflu kullanın.

    anladığım kadarıyla olay şu; dtcf (dil tarih coğrafya fakültesi) kız öğrencilerinden bir grup tacize uğrayan arkadaşlarını koruma güdüsüyle birine karşı bir -fiziksel şiddet içeren- bir eylem yapıyor. tacize uğrayan kız tek başına başına başa çıkamayacak olmalı ki arkadaşlarından yardım istemiş. bunlar da bir araya gelip, çete gibi, hedefi tokatlamış. sırtına sırtına vurmuşlar.

    bu işin hukuki tarafıyla ilgilenecek olursak bana kalırsa türkiye cumhuriyetinde bu kızları yargılama meşruiyetine sahip bir mahkeme yok. adaletten, devletin kolluk güçlerinden medet uman yüzlerce kadının son birkaç yılda öldürüldüğü bir ülkede kişisel savunma defacto bir hak olmuştur. "beni türk hakimlerine emanet ediniz" diyeniniz varsa önden buyursun, ben sizi izlemekle yetineceğim şimdilik.

mesaj gönder