• okudum
    • okuyorum
    • okumak istiyorum
  • youreads puanı (9.50)
paris sıkıntısı - charles baudelaire
modern şiirin kurucuları arasında sayılan, sembolist şiir akımını büyük ölçüde etkileyen charles baudelaire (1821-1867) şairliğinin yanı sıra önemli bir düşün insanıydı. kendini doğuştan lanetlenmiş sayan, yaşadığı büyük yalnızlık dolayısıyla daima çağının ötesinde bir sürgün olarak hisseden büyük şair hep başka bir yerin özlemi ve arayışı içinde olmuş, bu özlemini ise şiir dışında, edebiyatın farklı dallarında da ürünler vererek dışa vurmuştur. 1862'yılında kitap haline getirilen paris sıkıntısı, baudelaire'nin düzyazı şiirlerinin en güzel örneklerini içerir.
  1. charles baudelaire tarafından kaleme alınmış, düzyazı şiir türünün anıt yapıtlarından sayılan kitap. benim için bu kitabı "okuyup bitirmek" diye bir şey yok. daima rastgele bir sayfa açacak ve oradaki düzyazı şiiri okuyacağım. bu sayede kitabı bir seferle yetinmeyip iki hatta üç kez okumuş olacağım sanırım. bu kitaptan aldığım hazzın tarifi yok.

    dili biraz zorluyor fakat bu çeviriden mi kaynaklı yoksa eserin orijinalinden mi, emin değilim. ancak kesinlikle okunması gerek, bundan eminim.

    düzeltme: benim okuduğum iş kültür yayınlarının bastığı kitabın çevirmeni tahsin yücel imiş.

mesaj gönder