1. öncelikle: (bkz: verdim eksini güzel kardeşim)
    uzun uzun yazmayacağım çünkü okunması zor oluyor, biliyorum.
    1-) özel hastanede verdiğiniz paranın büyük bir bölümü patronun cebine gidiyor. ama patronlar etik insanlardır. onları sakın suçlamayın. hekimleri suçlayın.
    2-) özel hastanede çalışan çoğu hekim devlet hastanesinde çalışan hekim kadar para alır. bu para da yaklaşık olarak orta kademede bir yöneticinin aldığı paraya denktir. daha aşağı bir paraya sabahtan akşama kadar hasta bakmak ya da hastaneyi deli danalar gibi turlayıp iş yapmak isteyen varsa, gelsin, kendisine bir adet hekim diploması armağan edeceğim.
    3-) birkaç tane medyatik hekim dışında bahsedilen parayı alan hekim yoktur. o hekimlerin böyle fahiş fiyatlar istemesi yanlıştır. tıpkı 1 saatlik konser ya da dizi için fahiş fiyat verilen şarkıcılar/oyuncular ya da fahiş fiyata çalışan ünlü avukatlar ya da mühendisler gibi. sorun mevcut ekonomik modeldedir. bu ekonomik modelin sorumlusu da, evet doğru tahmin ettiniz, hekimlerdir. çünkü kapitalizmi hekimler icat etmiştir.

    edit: imla

    edit2: hastanın yaşamının tehlike altında olduğu bir durumda hastayı kurtarmak için at pazarlığı yapan bir hekim görürseniz, hiç çekinmeden tabipler odası'na şikayette bulunabilirsiniz. ben henüz böyle bir hekime rastlamadım ama kim bilir, belki olabilir de.

mesaj gönder