1. bu konuda bir çok sebep olduğunu düşünüyorum, yukarıda ki yorumları da okudum çoğu haklı nedenler. ben bunlardan bir tanesinin rolünün çok büyük olduğunu düşünüyorum; medya-dizi-film üçlüsü.

    son 5-6 yıldır türkiye yapılan çoğu diziden bir haberim, hatta hiç izlemem bile diyebiliriz. senaryoları ve zorlama bölümlerin oluşu yüzünden. dizi ve filmlerin bu ülkede reyting amaçlı yapılan senaryolarında bulunan amcadaan yiğene, yengeden bahçıvana oluşan muhteşem ilişkileri, iki kardeşin aynı kız için koşturma savaşma durumları, bir kıza tecavüz eden grup arkadaşları, komik olsun diye küfüre başvuran meşhur karakterler ve daha fazlası. bu durum bizi geriletmiyor tabi, bunları hayatına sokup sanki olması gerkeen böyle şeylermiş gibi davrananlar yüzünden ahlaki çöküşümüz var oluyor ve büyük hızlada olmaya devam edecek. bu tarz şeylere saygım emek sonuçta ama bazı noktalarda topluma örnek olmak adı altında senaryoları bu kadar çok uçuklaştırmasak daha iyi olabilir.sadece gülmek, keyif almak, hatta kızmak için bile izlesek güzel olacak ama özeniyoruz biz bu dizi-film karakterlerini, olay örgülerini. hayatımıza sokuyoruz sonra ver elini bihter ziyagil.

    kurgu olduklarını inanamadan hayatta yaşıyoruz, baksanıza ne kadar süredir bu kadar çok aldatılan çiftler oldu çevremizde, ne kadar çok küfür ederek komik olduğumuzu zannettiğimiz durumlar. zamanın birinde kendini pokemandaki pikachu karakteri zanneden biri çıkıp atlamadı mı ? işte en iğrenç örneklerden biri. bu sektörün üzerimizde bıraktığı etki bizi ahlaki çöküşe götüren başlıca sebeplerden biridir.

    medyaya gelecek olursak, ülkeye bakın baştakilere bakın doğruymuş gibi gösterilen yandaş haberlere bakın ve bu ülkede herkesin birbirlerinin nasıl hak yediğini görmeye uygulamaya devam edin, muhteşem.

    let the 75th turkish horror story begin (!)

mesaj gönder