1. Ülkede bu eğitim robot gibi yaşamımızı gerektiren eğitim sistemine dönüştürdü. Sebebi ise herkese fazla fazla verildiğini düşündüğüm, kendimizi tanımamıza yardımcı olmayacak teori derslerin fazlalığıdır. En basit örneğiyle tıp okumak isteyen biri fizik öğrenmek çözmek zorunda bırakılıyor. doktor olacak kişinini mesleğinde fizikte bulunuyor onuda öğrenmeli diyen biriyseniz o zaman bu doktorun sanata da ihtiyacı var eğitimde o nerde demek istiyorum ?

    Uzunca bir süre robotlaştırarak ezberletme tekniklerini iyi kavramımızı sağlayan bu eğitim sisteminin büyük sorunları var. Bir çözüm getirilecekse illa Teorik eğitimi azaltıp, uygulamaların daha fazla olduğu, doğayla iç içe olunan, sanatı ve düşünmeyi önemseyen, günlük eğitim saatini azaltıp, monoton haftaları aylara döngüleştirmeyecek programlarla desteklenmesiyle sağlanabilir, tadından yenmez.

    Ayrıca çocukların okula gönderilmemesi fikrine kesinlikle karşıyım.sosyalleşmenin temel yeridir okul. Böyle bir fikri destekleyenler dogtooth filmini izlemeleri gerekir.

    son olarak söylemlerimi destekleyen bir okul; tilda swinton'ın okulu

    edit:imla

    edit2: eğitimin kişisel karakterlere isteklere göre belirleneceği bir sistemden bahsediyorum. Temel eğitimi verdikten sonra müziğinde fizik kadar, resminde kimya kadar, sporunda edebiyat kadar önemli olduğu bir sisteme geçiş sağlanmalıdır, çocukta istediklerine göre yönelim sağlayabilir.

    ayrıca eğitim için okula gönderilmeyen çocuğun gelişimi evde olan ebeveyn'nin eğitim verebilme kalifiyesine bırakılırsa, sonuçlar ne olurdu ? Eğitim kurumlarına gelen eğitmen zaten kalifiyesini almış -ülkemizde ne yazık ki bu eğitimin verilmesi ve denetlenmesinde büyük boşlukların olması yüzünden eksik kalması büyük bir problem- ve bu işe gönül verenlerden oluşacaktır. bu eğitmen de çocuğa düşünme temelli bir eğitim verebilecekse ben bize ilk sosyalleşme imkanı sağlayan bu okullara çocukların gönderilmesinin gerektiğini düşünüyorum.

mesaj gönder