1. arada sırada dota'dan sıkıldığımda oynamaya yeltendiğim oyun ancak benim için en büyük eksisi hero satın alma olayı. bildiğiniz gibi bu tarz oyunlarda başarılı olmanın sırrı o oyundaki hero'lara hakim olmaktır. hepsiyle birkaç kere de olsa oynamak, skill'lerini öğrenmek ve en az birkaç tanesi üzerinde uzmanlaşmak.

    lol ise her hafta farklı hero'ları deneme imkanı veriyor ancak bunlarla oynamaya devam etmek isterseniz ödeme yapmanız ya da oyunda kazandığınız puanları (zor kazanılıyor) harcamanız gerekiyor. durum böyle olunca ne zaman lol oynamaya niyetlensem aklıma bu geliyor ve vazgeçiyorum. mesela dota'da eskiden hiç sevmediğim hero'lar ile daha sonra çok iyi oynamaya başladığım ya da önceleri sevdiğim hero'lardan sonraları tiksindiğim çok olmuştur. yani kendi hero'larımı bulabilmek için tekrar tekrar oynayıp hangisinin benim oyun tarzıma en uygun olduğunu bulmam gerekiyor ve lol'ün şu anki sistemiyle benim için bu mümkün değil. ben bir haftada o hafta bedava olan hero'ların skill'lerinin tam olarak nasıl kullanılacağını anca öğreniyorum. tam öğrenip pratik yapmaya başlayıp kendime uygun olanı bulacakken de bedava süresi bitiyor ve yenileri geliyor. bir de parayla satılan rune olayı falan var ki onlara hele hiç kafam basmadı.

    dota'dan tamamen geçiş zaten düşünmüyorum ama şu olay arada sırada girip birkaç maç yapmamı bile engelliyor.

    bu arada dota'da tüm hero'lar açık ama yine de insanlar sırf -oyuna herhangi bir etkisi olmayan- kıyafetler için bile deli gibi para harcıyor. lol'ün yaptığı biraz sinekten yağ çıkarmak gibi olmuş.

    not: euw server'ında oynayan ve "ben sana bir şeyler öğretirim" diyen varsa mesaj atsın ekleşelim.

mesaj gönder