1. namus sadece insanların sevişip sevişmemesine indirgemek saçma olur. oysaki medeni dünyada isteyen istedigi ile sevişir bu sadece onları ilgilendirir.
    bir örnek vermek istiyorum. fransa önceki cumhurbaşkanı eşini aldattığı için ayrıldı. medresi ile birlikte iken başka birisini buldu. siyasi temaslar için geldigi türkiyeye onun da getirdi. bu olayı fransada herkes biliyor. ve gayet normal bir durum bizi ilgilendirmez diye dusunuyorlar. önemli olan işini iyi yapıp yapmadığı, yolsuza bulaşmaması, devletin ve fransızların çıkarlarını koruması. bizde bir baykalın kasede çıktı, infial yarattı.
    gelelim konumuza. sevişmek insan doğasında olan bir sey. memleketimizde buna aşırı anlam yüklendiği için biz onu ahlak kriteri olarak görüyoruz. oysa yalan söylemek, hırsızlık yapmak, sözünde durmamak, borcunu ödememek... bu liste uzar bana göre ahlaksızlık bunlardır.
    malesef ülkemizde bunlar normal, sevişmek ahlaksızlık olarak görülmektedir. o nedenle bu ülkede bu zihniyette insanlar çoğunluk olduğu sürece türkiye hep yerinde sayar

mesaj gönder