1. çok eski bir film, siyah beyaz sessiz çekilmiş. bir adam var köyünde yaşayıp dururken kötü bir kadın geliyor adam evli kadınla ilişkisi başlıyor bataklıkta buluşuyorlar. adam karısını bu kadın için öldürmeye kalkıyor. şöyle bir sahne var adamla karısı kayıktalar adam kadını kayıktan atmak için kadına yaklaşıyor kadının korktuğunu görünce vazgeçiyor. sonrasında bir şekilde karısı ile barışıp şehre gidiyorlar bişeyler oluyor sonrasında bir fırtına çıkıyor köye kayıkla dönerken adam karısını fırtınada kaybeder öldü zannedip evine gelir kötü kadını öldürmek için saldırır tam onu boğarken karısının yaşıyor olduğunu haber verirler. umarım hatırlayan biri çıkıp mesaj atar.
  2. identity - james mangold benim için böyledir.
    ne zaman bir arkadaş ortamında konusu geçse dakikalarca düşünür googlede bağlantılı filmleri arar dururum.
  3. şu filmi bilen biri varsa kızıllandırırsa sevinirim.

    söz bir kızıldereli atasözü imiş bu arada.

    Düzeltme: filmden pek emin olamadığım için linki kaldırdım lakin adam şu.
  4. çocuk filmi vardı bi tane böyle insanlık yıllar önce yer altında yaşamaya başlamış konserve yemek almışlar ama bitmek üzere onlar da yer altında değişik canlılar yüzünden tekrar yer üstüne çıkmaya çalışıyolardı yıllardır ismi aklıma gelmiyo ama çok sevmiştim o filmi
    wtf
  5. ustteki entrye hitaben:
    mesajini aldim, the invincible armour...^:swh^

    90'li yillarda trt'de izledigim bir film... bir fransiz filmiydi sanirim, eski donemlerde geciyor. pek detay animsayamiyorum maalesef ama beni cok etkileyen bir sahnesi vardi. bir erkek oyuncunun sinirli sinirli merdiven cikarken attigi etkileyici bir tiradi vardi. yine kim oldugunu bilemedigim etkileyici sesli bir dublaj sanatcimiz tarafindan seslendiriliyordu. biliyorum pek ayirt edici bir detay yok ama belki bilen youser vardir.

    su filmi bilen youser (sen de) var misin?

    edit: @karanlik adam tesekkurler ama o film degil ne yazik ki...

    bir detay daha animsadim, film kesinlikle 1996 oncesine ait.
  6. mesajını aldım kardeşim. bir fransız filminde aklımda kalan tek merdiven tiradı baisers volés - françois truffaut. filmin kahramanı antoine sevgilisinin babasını genelevin merdivenlerinde görüyordu ve babası yakalandığını farkedince merdivenden inerken şöyle başlıyordu: mutlu bir evliliğin sırrı iyi bir genelevdir...

    yine bir fransız filmi. yıllar yıllar önce trt'de gündüz kuşağında seyrettim. 20'lerinde tatlı bir kız ya kaçırılmış ya kötü adamlardan kaçıyor, bir adam da ona yardım ediyor. hatırlanan sahne: adam kızı kurtarmak için yatağın altında bir kilidi açmaya çalışıyor, kız ise adama yardım etmek yerine yatağın üstüne oturmuş saçma sapan şeylerden bahsediyor.
  7. kel ve kaslı abilerden birisinin oynadığı bir film vardı yine trtden izlediklerimizden. asyalı ve konuşma özürlü bir sevgilisi vardı ki kız dünya güzeliydi. neyse işte bu abimiz kızın yanında gasp yapmak isteyen iki kişiyi öldürünce gerçek yüzü açığa çıkıyordu da kız bununla görüşmüyordu bir daha. bu filmi bilen varsa söylesin lütfen :)

    edit: filmin ismi "bangkok dangerous"muş. ve başrol hatırladığımın aksine kel ve kaslı değil, uzun saçlı ve kaslıymış :)