1. yapmazsam olmaz. yine yaptım dayanamadım. biraz kuru meyvelerini kaçırmış olabilirim ama yine de güzeldi. sıcak sıcak yemek en büyük zevkim.
  2. midemiz bayram eder . sabah kahvaltısı öğle yemeği akşam yemeği olarak yemisligim vardır . tavsiye edilir .
    belit
  3. niyeyse sevemedigim tatli. onume sunulsa ayip olmasin diye tadina bakarim ama alisamadim bir turlu bu asure kulturumuze. bir de anne asuresi ovme senlikleri vardir yakin zamanda baslar.
  4. geçtiğimiz gün beşiktaş'tan yukarı otobüsle çıkarken birkaç kızın elinde küçük kaplarda görünce arkadaşlarıma "meydanda aşure mi dağıtıyorlardı olum nasıl görmedik" diye sitem etmeme sebep olan tatlıdır. güzel yapan çok güzel yapar, yapmayan yemek gibi yapar. farklı bir tatlıdır.
    jimi
  5. canım istedi hayırsız komşular getirmedi ama ertesi gün morcinin annesi yapıp bana da verdi sağolsun 3 akşam yatmadan yiyecek kadar var gayet mutlu mesut yiyorum.
    wtf
  6. soğuk olanı makbuldür.
  7. evdeyseniz canınız çekmez ama evden ayrı düşersiniz yurtta kaldığınız dönem olur ve canınız deli gibi aşure çeker olsaydı da yeseydim dersiniz.
    herry
  8. bazıları nuh'un gemisindeki her şeyi katacağım diye aşurenin için kırmızı et katıyor. oldu olacak deniz çapası da koyun içine.
  9. vay beee.. seneler önce burada da paylaşmışım. yine geldi zamanı. inançtan öte paylaşmayı hatırlatan bir yanı var, bereketi var. kaldı mı derseniz bilmiyorum ama ben geleneğimi bozmadan yapmaya devam ediyorum her sene.
  10. izmir bornovada sevabına aşure kabul edilir
    belit