1. rakı candır, bira perişan
  2. evde yapılınca şişesi 1.5 liraya kadar düşendir. ancak tadı nasıldır bilmem.
  3. 1 kg. kırmızı ete göre çok çok ucuzdur.
    bugün avrupa'da bira/et endeksi yapılsa, en ucuz birayı sanırım biz içiyoruzdur.

    aslında spesifik olarak sadece et değil, tavuk kanatına göre de ucuzdur...
    bazı gıda maddelerimiz var ki, tartışmıyoruz ama, birayı tartıştığımız kadar tartışsak yeter aslında, yüksek fiyat nedeni ile eksik besleniyoruz ve protein eksikliğinden dolayı ilerisi için bedenlerimiz için olmasa da yaşadığımız ülke için kalıcı problemlere neden oluyor.
  4. sadece bira değil tüm içkiler gereğinden fazla pahalı bunun sebebini ise sanırım söylememe gerek yok.
  5. bira tam bir öğrenci içeceğidir. evde arkadaşlarınla otururken bir bakarsın dolapta biralar. ahalice içmeye başlarsınız. keyifli sohbet içeceğidir yanında çerezi falan. en ucuz alkol olarak bilinse de öğrenci adama herşey pahalı bu memlekette. mekana gittiğinizde en az 15 tl den başlıyor hemde 33 cc.

    yurtdışı fiyatlarıyla kıyaslama yapmak saçma. oradaki milli gelirle buradaki bir değil. tabi ki fiyatlar çok başka olacak. ayrıca bizim memlekette alınan vergiler de malum. o sebeple evde içmeye devam gençler.
  6. göbek olmasın diye.
  7. benim gibi ya duvel ya da saint bernardus abt12 içiyorsanız tabii pahalı gelir. bence de çok pahalı çakırkeyif olmak için 40 lira harcamam gerekiyor çok afedersiniz. ama tadına değer
  8. ben hep hiç almadığım için beni etkilemeyen durum.
    siz de almayın, sizi de etkilemesin.
  9. fiyatı idealdir. asgari'nin 700 tl olduğu dönemde bir bira 3 lira iken, asgari 1300 olmuşken 6,5 lira olması iyi bir şey. kaldı ki alkol herkesin erişebileceği bir keyif olmamalı. olunca sokaklarda neler oluyor görüyoruz.