• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.84)
doctor who
televizyon tarihinin en uzun soluklu ve en başarılı bilimkurgu dizisi olarak guinness rekorlar kitabı’na geçen ingiliz menşeli doctor who, 2005’te baştan aşağı yenilenen versiyonuyla izleyicilerin beğenisine sunuluyor. yayın hayatına 1963’te başlayan kült dizi, yaptığı zaman yolculuklarıyla kötülerin en büyük düşmanı haline gelen doktor adlı eğlenceli bir karakterin etrafında dönüyor. başrolde izleyeceğimiz ünlü ingiliz oyuncu christopher eccleston, seneler içinde doktor’u canlandıran dokuzuncu aktör olmanın gururunu yaşıyor. yardımcısıyla birlikte ingilizlere özgü sıradan bir polis kulübesine girip, zamanlar ve mekanlar arası yolculuklara çıkan doktor’un nefes kesen maceraları, bugüne kadar 39 ayrı ödüle layık görüldü.


  1. mükemmel kurgusuyla yaptığı atıflarla zihnin limitlerini zorlayan bölümlere sahip, bir türe sığdırılamayacak kadar içerik sahibi fakat görsel küstahlığa gitmeyecek kadar da mütevazı ,hayatımın her dönemini ele geçirmesine büyük bir keyifle izin vereceğim mükemmel yapıt. neil gaiman tarafından katkıda bulunulan kitaplara bölümlere de selam olsun buradan.
  2. bilimkurgu sevenlerin kaçırmaması gereken bir dizi olmanın yanı-sıra edebiyat severleri kendinden geçirecek bölümlere sahip dizidir.

    s01e03 - ^:charles dickens^
    s03e02 - ^:william shakespeare^
    s04e07 - ^:agatha christie^

    sırasıyla bu şekilde ilgili bölümlere uluşılabilir.
  3. hayatımı değiştiren dizidir. yok abartmıyorum. şöyle söyleyeyim, 19. ayımızdayız. evlilik planı kuruyoruz. darısı sizin başınıza arkadaşlar.
  4. doktor der ki: asla zalim ve korkak olma.
  5. özel bölümleri bulamadığım için diğer sezona bir türlü geçemiyorum ughh. bir site bilen varsa özel bölüm izleyebileceğim hayrına söylesin lütfen.
  6. çoğu yousera anlamsız gelecek bir benzetme olacak ama doctor who alex gibi bi dizi kanımca.çoğu bölüm standarttır,diğer bilim kurgu dizilerinin altında kaldığı bile söylenebilir,ama öyle bölümler izlersiniz ki arada bir,diğer bölümler akasya durağı tadında geçse yine şikayet edemezsiniz.her sezon yaklaşık 3 -4 tane oluyor bu bölümlerden ve çoğu filmden kaliteli bir senaryoyla yayinlaniyorlar,üstüne bir de dr.who atmosferini eklediğinizde inanılmaz bir 40 dakika yaşatıyor.bahsettiğim bölümleri merak eden olursa mesaj atsın,bulur isimlerini söylerim aklıma gelenlerin.
  7. nickimin esin kaynağı. en sevdiğim diziler arasında ilk 5e girecek dizi.

    klasik seriyi izlemediğim için eski doktorlara bişey diyemiyorum ama günümüz serisinde favorim kesinlikte 10. doktor, "i don't wanna go" diyişini duyduğumda bu duygusuz halimle beni bile ağlamanın eşiğine getirmişti reis :(
    sonra 11,12 ve 9 geliyor. christopher tek sezon kaldığı için mi nedense pek sevemedim kendisini.

    favori companionlarımı da yazayım da tam olsun bari :) river ve jack'i companion olarak saymıyorum bu arada.

    kesinlikle en sevdiğim, tartışmasız 1. rose
    2. amy
    3. clara
    4. martha
    5. donna

    donna'dan nefret ediyorum. lanet karı!
  8. don't blink!^:best epi ever^
  9. evet benim dizim. modern seriyi gözümü kırpmadan izledim desem yeridir. her doctor değiştiğinde benim içim gitti. her bir doctoru ayrı seviyordum. som sezonu da büyük bir merakla bekliyorum.

    evet doctor giderken o ağlayan bendim :)