1. doların daha da çıkmaması için hiçbir neden yok. günü kurtarmak isteyen iktidar spekülasyon der. sonra dolar 3.50 olur gündem değiştirmeye çalışır milletten ne koparırız da telafi ederiz hesapları yapılır. 3.75 olur 4 olur zaten bunun adı da ekonomik krizdir.

    fed faiz artıracağını duyurur, demek istiyor ki getirin arkadaşlar dolarları burada daha karlı çıkacaksınız. yabancı yatırımcı şöyle bi bakar ortama; ohal var uzatılıyor, ilkel kabile gibi cemaatin önde gelenleri ile akp'nin önde gelenleri birbirine dayılandı diye ülke 3 yıldır sarsılıyor. yetmiyor fatura halka kesiliyor sen ocusun, sen bucusun halk baskı altına alınıyor ve güvensizlik tasarrufa meylettiriyor. yetmiyor inşaat sektörü şişirilmiş durumda ne olacağı belli değil kentsel dönüşüm ayağına şirketler kurtarılmaya çalışılıyor. yetmiyor ülkenin ordusu suriyeye giriyor rusya, amerika ile aynı ringe çıkıyor ne olacağı hiç belli olmaz.

    velhasıl fed faiz artırır, decelendirme şirketleri notu düşürür, yabancı yatırımcı kaçar, sıcak para uçar. bu da bize enflasyon, vergi, fatura olarak yansır.

    ek. ben de yatırım tavsiyesi vereyim bari, önümüzdeki haftalarda ppk toplantısı olacak. muhtemelen tcmb pek de bağımsız olmadığı için faiz indirimine zorlanacak. bir ihtimal faiz indirimi kararı ile dolar 2.95-3 seviyesine gelir. hah işte o anda dolar alın, 2017 ortalarına kadar 3.5 olmasını bekleyin.
    abi
  2. yakında dususe geçecektir. almayı dusunen varsa beklesin.

    geçen yine tarla almak için kredi cekmistim. krediyi de tarla fiyatından biraz daha fazla çektim ki kalan parayla hep hayalini kurduğum ceviz bahçesini kurayim.

    neyse efendim tarlayi aldım, 7-8 bin lira kaldı elimde. tam o sıralar bedelli dedikodulari çıktı, birkaç aya çıkar diye bekliyor insanlar. ben de bunun üzerine ekim işini ertelemeye kalan paramı bedelliye gömmeye karar verdim. dün de gittim yaklasik 2 bin dolar aldım o parayla.

    ne zaman bi işe el atsam ters teper, altın alırim düşer, satarım yine çıkar falan...
  3. meryem gayberi tarafından az önce hakkında "Dolar 3.30 olmuş. Olsun. Bize ne elâlemin parasından. Amerika düşünsün" böyle bir yorumun yapıldığı para birimi.

    şakaysa komik değil, ciddiyse çok komik.
  4. bankaların üzerinden çakallık yapmaya başladığı gavur parası.

    önce ekşi'de gördüm. vakıfbank dolar alis-satisinda yaklaşık 20 kurus fark alıyormus. bunun normali 1-2 kuruştur.

    sonra doların dün 3,59 ile zirve yaptigi sıralarda enpara internet şubeye girişi engellemiş. en son dün kendim ing' de alım-satim arasında 16 kuruş fark gorup oha dedim.

    ayrıca hükümet taraftarları yine hükümeti değil ab'yi, feto'yu ve cehape'yi suçluyor. hükümet o kadar yol yapti çünkü!
  5. çok hızlı yükseliyor bugün en yüksek 3.79 olmuş bir hafta içinde herhangi bir müdahale olmazsa 4tl rahat olur. ^:yatırım tavsiyesi değildir.^

    sahi bir merkez bankası vardı ne oldu ona?
  6. 3.80'i geçtiği şu günlerde haber bültenleri özellikle ntv'de dikkatimi çeken haber şöyle dolar rekor üzerine rekor kırıyor. haberin içinde rekor kelimesi geçince bu coşkulu anlatım izleyicide bir vay anasını şeklinde tebessüm oluşturuyor olabilir. oysa bizi ilgilendiren özne türk lirası'nın değer kaybı bunu dillendirmek istemiyorlar tabiki. bakın ben de bu yorumu türk lirası başlığı yerine dolar başlığına yazmışım.
  7. vaay beee .
    bir zamanlar 5.90'mış.
    12 kasım 2021'den bildiriyorum; 10 tl.
    kömürün tonu olmuş, 385 dolar.
    2 aylık maaşı, 5 ay ısınmak için verdim. kayıtlara geçsin; gelecek kış tezek yakma dönemlerine döneceğiz sanırım.
  8. artık günlük, değil saatlik fahiş artan kurdur.
    1 dolar, 11.12tl yi gösterirken,
    titanikteki kemancılar gibi hissediyorum.
  9. artışı ile ''etiketlerin değişmesi'' arasında korelasyon bulunan para.
  10. ve 16 tl'yi gördü.