1. apple'in kendisine büyük bir terbiyesizlik yaptığı uygulama.

    apple bu adamlara appstore'da izin vermemişti. jailbreak ile yüklenebiliyordu telefonlara sadece.
    şimdi de gidip nightshift diye neredeyse tamamen aynı olan bir native app koydular 9.3 betalarında.

    tam sürüm çıkınca herkes kullanabilecek.

    bu yapılan çok büyük bir terbiyesizlik ve komuniteler tarafından da çok tepki gördü.

    ama işte insanlar bilmeyince iç yüzünü işlerin, unutuluyor böyle şeyler ne yazıkki.
    she
  2. aslında gözleri nasıl koruduğundan bahsediyoruz ama benim bu programla tanışmam uyku üzerine okuduğum bir makale sayesinde gerçekleşmişti. telefon ve bilgisayar ekranlarının yaydığı mavi ışığın uzun vadede kalıcı uyku düzensizliğine yol açtığını ve özellikle gece uyumadan önce ekrana baktığımız son iki saatin hem uykuya dalma sürecine hem de uyku kalitesinin bizzat kendisine etki ettiğini öğrenmiştim. hatta okuduğuma göre çok daha uzun vadede depresyona varan derin etkiler söz konusu olabiliyormuş. işte o yazı bu programı önererek en azından etkileri minimuma indirebileceğimizi ve yanısıra gözlerimizi koruyabileceğimizi söylüyordu. tabii asıl önerileri mümkünse yatmadan 2-3 saat önce ekranlardan uzaklaşın şeklindeydi ama yapamıyorsanız en azından programı kullanmamızın faydasını görebiliyoruz. velhasıl kendisi sayesinde sanırım yaklaşık iki senedir artık pek şikayet etmeden bakabiliyorum ekrana.

    benzer uygulamalar telefon için de mevcut tabii (bkz: twilight)
  3. emeği geçenlere saygılarımı sunuyorum.gözlerim acımadan, kısmadan ekrana rahatça bakıyorum.ayrıca apple'ın yaptığına kelimeler yetmez.
  4. gunun buyuk cogunlugunu bilgisayar basinda geciren ve surekli dikkat gerektiren isler yapan kisilere siddetle onerdigim uygulama. gozlerim daha az kanlanmaya basladi bunu kullanmaya basladiktan sonra.
  5. bilgisayarı karanlık ortamda kullananlar için en önemli sorun göz sağlığıdır. karanlık ortamda çok parlak bir ekrana bakmak ileride göz sorunlara neden olabileceği gibi daha fazla hasarada neden olabilir.

    ayrıca pek bilmesenizde bilgisayar ekranından yayılan mavi ışık uyku düzeninizi, doğru düşünme yeteneğinizi bozabilir. ekranın parlaklığını ne kadar kısarsanız kısın mavi ışık her zaman orda olacaktır.

    flux ekrandan yayılan mavi ışığı minimum düzeye indiriyor. çok basit ve bir program kendisi. güneşin doğuşuna ve batışına göre ışık dalga boyları ile oynayıp gözlerinizi bir nevi koruyor.

    indirme linki
  6. gercek adi ve sozlukte halihazirda olan basligi: (bkz: f.lux)
  7. çok sevdiğim bir program. ciddi anlamda faydası oluyor. önceden güneş, gozumu cok aliyordu. artik o sorunu yaşamıyorum bilgisayarı bu programla kullandigim icin.

    telefon için de 'easyeyes ' adlı programı kullanmanızı öneririm. onun da kullanımı basittir ve aynı işlevdedir.
  8. bilgisayarda winrar'dan sonra olmazsa olmazlardan f.lux. hiç bir ücret istememesi en büyük artısı bence.
  9. mesut
  10. yeni update gelmis sanirim. az once "6 saat sonra uyaniyorsun, kapat su bilgiyari da uyu" diye bildirim yolladi. yerim. beni bu kadar dusunen kimse kalmadi vallahi.