1. rte ve kurmaylarının eski yol arkadaşı şimdilerin terörist başı olan kişi.

    şimdi bu kişi terör örgütü kurmak ve yönetmekten hatta ülkenin yönetimini değiştirmeye kalkmaktan kısaca darbe yapmaktan suçlu değil mi?
    peki bu kişi bunca senedir kimlerin koruması altında idi ve bu kişiye bir laf edilince salyalar akıtarak ölümüne bu kişiyi savunan kimlerdi?
    bu kişi için "ne olur dön gel vallahi özledik" diyenler kimler?

    kusura bakmayın ama bu adam geçmişte de aynı idi şimdi de aynı değişen tek şey geçmişte çıkarlarının örtüştüğü kişiler ile şimdilerde çıkar çatışması yaşamasıdır onun da sebepleri ortadadır görmek isteyen çok rahat görür. o yüzden kimse kimseyi "kandırıldık" ya da "aldatıldık" diyerek uyutmaya çalışmasın artık yemiyoruz hazımsızlık başladı.
  2. bulûğ çağına varmadan evvelce: sevmediğim, saymadığım, samimi bulmadığım, gittiği yolun yol olmadığına inandığım ve ziyadesiyle haz etmediğim bir isim. bununla beraber, süzme bir halk düşmanı olduğunu söyleyebilirim. avanesi ile ortak paydası menfaat ve bir diğer ortak nokta "takiye" olayıdır akp iktidarının ensesini kalınlaştırmak suretiyle, kuduz ettiği bir piyondur.
  3. farkına nihayet varılan din istismarcısı. yedi yıl önce üniversitenin ilk yılında bilmediğimiz yerler diye evlerinde kaldım. kaldım da; otogardan öğrenci toplandığını, himmet adı altında paraların toplanmasını, mecburi gazete aboneliklerini, tedbir için her şeyi mübah saymalarını, kızların ve erkeklerin katalogdan seçtirilerek evlenmelerini, hangi mesleği nerede yapmak istiyorsak bunu sağlayabildikleri için son sınıfta öğrencilerle özellikle görüşüldüğünü, onların evlerinde hazırlananların banko sınavları geçtiğini, karşılığında maaşının belirli bir kısmının hayat boyu cemaate borçlanıldığını, pazar günleri mecburi yetiştirme(!) lerini, mecburi sohbetleri, mecburi kitap okumaları, fetönün gözyaşlarından başka bişeyinin duyulmadığı sohbet kasetlerinin mecburi dinletildiğini ve şuan aklıma gelmeyen daha bir çok şeyi gördüm. haliyle ikinci yılımızda ev arkadaşımla yakamızı kurtardık da, onlarla ters düştüğümüz için halimize acıyanlar oldu, artık iş bulmak, sınav geçmek, hakim, savcı olmak için cemaatin kötü referansı vardı aleyhimizde. biz çıkmamıştık, onlar bizi atmışlardı. öğrenciyken aslında işin görünen tek yüzü sana ev açan, burs veren hayırsever yapı. üzerine düşündüğünde kan emici bir güruh, vücudun kangren olmuş yanı. nihayet onları gömecek bir güç var ülkemizde. zamanında iyi niyetle destek olduk dese de; neresinden dönersen kar deyip kolları sıvayan vatan sevdalıları var. adı cuk oturmuş bu devlet içinde devleti, bu paralel yapılanmayı kurunun yanında yaşı yakmadan çıktığı yere gömmek bu devletin millete borcu. fethullah gülen, güç zehirlenmesine uğramış abd maşası.
  4. her ne kadar halı sahada top oynamayı sevsem de bilgisayarda futbol oyunlarından zevk almam. belki de beceremediğim içindir bilmiyorum. birileri oynarsa izlerim ama. hatta bazen ekranda olup bitenlere kendimi baya kaptırıp vay be ne gol attı, ne çalımdı o gibi yorumlar da yaparım. sanki ekrandaki oyuncunun o işleri tek başına yapma ihtimali varmış gibi.

    işte bu adama karşı hissettiklerim de aynen böyle. o kolu kim tutuyor, kim pasa basıyor kim şut çekiyor çok merak ediyorum. kesin amerika'nın işi deyip geçmek en kolayı. ama 16 yaşından beri neden bu adam gündemde? neden başka biri değil de o? nur yüzlü desen değil. hitabet desen çok zayıf. bilgi desen en az 100 kişi vardır aynı bilgileri söyleyen. neden abi neden?

    diğerlerinden farklı olarak istediği an ağlayabilmesi mi acaba?
  5. (bkz: hasan sabbah)

    hasan sabbah'in kurduğu haşhaşî orgutun benzerini günümüzde kurmayı başarmıştır. en yetkili, en güçlü kişilerin yanına kendi fedailerini yerlestirmistir bu iki isim de. iki isim de suikastlerle devlete korku salmayı başarmıştır. (bkz: nizamü'l- mülk) hatta gülen bunu yaparken sabbah gibi esrar, afyon da kullanmamıştır. bu açıdan bakarsak feto, haşhaşîler'den daha tehlikeli sayılabilir.

    umarım ettiğini bulur.
  6. bu kişinin gerçekten kim olduğunu ve nasıl çıkar üzerine bir düzen kurduğunu bilmemek kusura bakmayın ama aptallıktır. ülkenin her kademesine girişlerine izin verilip binlerce kişinin hakkını göz göre göre gasp etmesini sağladılar zamanında. şimdi çıkar çatışmaları olunca insanlar biraz akıllandı demek isterdim ama bizim millet biraz güdülmeyi sevdiği için şimdi düşman bellediler kişileri.

    haberlerde, gazetelerde her yerde kötüleniyor ki çok iyi oluyor ama kardeşim adama sormazlar mı bu adamlar 2000'lerden beri iyicene arsız bir şekilde her yere girmişler, sesini çıkarmamışın, ülkenin bu hale gelmesine göz yummuşun. zamanında da bu adamdan ve oluşumundan nefret ederdim hala da ediyorum, ama bunları içeri sokanlarda hiç mi suç yok yahu?

    melih gökçek deniien kişiliksiz defne joy'a attığı meşhur bir twitt vardır bilen bilir, ayrıca rte türkçe olimpiyatlarındaydı yanlış hatırlamıyorsam 'nolur dön gel şeklinde' çağrı yapıyordu e kardeşim biz o zamanda bundan adam olmaz diyorduk?

    köküne kadar temizlensinler yapılanların hepsine yetmez ama evet diyorum, ama bu işe göz yumanlarda cezasını çeksin.

    bu arada bu adamın arkasında amerika vardır muhtemelen ona itirazım yok ama, esas bunu yöneten kişileri gerçekten merak ediyorum.
  7. benim ve bazılarımız için 5-6 sene öncede hak yiyen şerefsiz köpekti ve değişmemekle beraber hala öyle. onunla zamanında beraber olanlarda bizim için şuan öyle. öyle yani
    ryu
  8. uzun vadede, tabii ömrü yeterse, kendisi ve cemaati kazanan taraf olacaktır. yatırımınızı ona göre yapın.
  9. bana darth sidious'u hatırlatan eleman.

    star wars izleyenler bilecektir, darth sidious da kendisini "demokrasiye saygılı, zayıfların yanında, efendi, işinde gücünde bir adam" profilinde gösteriyordu hep. ama alttan alta kadrolaşıyor, yapacağı darbeye zemin hazırlıyordu. en son ele geçirdiği kurum orduydu ve bu ordu sayesinde de darbe yapabilmeye fırsat bulmuştu.