1. peki hiç gelirimiz yoksa diye sorulmasi gereken borç
  2. kusura bakmasınlar ama gidip gelir testi yaptırmak istiyorum diye giderseniz, zaten böyle bir borcun varlığını otomatik olarak kabul etmiş oluyorsunuz.

    ben yaptırmadım, yaptırmayı da düşünmüyorum. 'türkiye cumhuriyeti bir sosyal devlettir' cümlesi ile tamamen zıt bir durumdur. he diyebilirsiniz ki hangi durum bizim bir sosyal devlet olduğumuzu gösterir orada mavi ekranı veririm. konumuz bu değil neyse,

    bir arkadaşım gelir testi yaptırmaya gittiğinde kendisine yamulmuyorsam 4 senelik bir borç çıkarmış, bu dönemde arkadaşım askere gidip geldi, sigortalı olarakta başka bir yerde de çalışmasına rağmen borcu işletip işletip durmuşlar. üniversite döneminde de öğrenci olmasına rağmen yazılması da cabası. o günü bunu öğrendiğimde girip bakayım sisteme dediğimde aynı durum ile karşılaştığımı gördüm. halen bu borcu işletiyorlar mı bilemiyorum ama ne gelir testi yaptırırım ne de o borcu öderim kardeşim.

    ö-de-mi-yo-rum!!

    ayrıca kusura bakmayın ama bizim millete müstehak, cebine giren her kuruşa göz diken bir devlet varken, kazıklayabildiğim kadar kazıklarım. yeter ulan gerçekten bu kadar beyinsiz,koyun gibi güdülen bir toplumda yaşamak falan istemiyorum ben.
  3. faiz kavramından hoşlanmayan babamın sürekli öde ısrarlarına rağmen dokunmadığım, iki yılın sonunda silinen borcum. zaten gerekseydi mahkemeye bile giderdim.
  4. yuce hasmetlumuz bildigin dalga geciyor amk sabah 0 tl olan borc simdi 3000 kusurlerde gelde cildirma ya...
  5. süper sosyal devlet anlayışının trajikomik muamele biçimi. öğrencisi, sigortasız çalışanı, sigortalı çalışanı, yaşı 25i geçeni geçmeyeni, işsizi, üniversiteye geç gireni fark etmeksizin borçlanan insanlar var. devlet vatandaşını borçlandırıyor, ayrıca özel sağlık sigortası olan insanlar da sorumlu tutuluyor.vatandaş bir birey olarak kendi sağlık olanaklarından yararlanıp yararlanmama konusunda serbest bırakılmıyor. ne hakla peki, sağlık hizmetinden yararlanmak istiyorum diye bize soruldu mu? hayır.
  6. aldıkları astronomik verigilerin yetmemesi sonucu nasıl yapsakta insanlardan daha çok para yolsak sorusunu konseyce düşünüp bu fikri bulmuşlar sanırım. yurt dışında olmama rağmen oturum bekleme sürecinde bile herifler borç giydirmiş
  7. ak parti'nin türk gençliğine armağanıdır. kutlu olsun.
  8. 25 yaşını aşmış ve üniversite tahsiline devam eden vatandaşların, boyunlarına takılmış altından tasmadır. "zorunlu sağlık sigortası" diye bir kavram dünyanın başka neresinde vardır; bilen söylesin.
  9. öğrenci olmama rağmen üç bin lira borç çıkarttılar ve sağlık ocağına dahi uğramadım.zor da olsa sildiler.
  10. akp döneminin millete attığı en büyük kazıklardan biridir.