1. hukumetin borcları sileceğini söylemesi ve ardından bunu komisyona iletmesi teklifi ile yine insanı salak yerine koyuyorlar.

    25 yasından kucuklerin borclarını sileceklermiş, ulan zaten o yasta ki adam öğrenci ise silebiliyor. bu teklifin tek iyi yanı öğrenci olmayanlar için.

    bu primi ödeyenler için herhangi bir geri tahsis durumu da yok. ve adamı resmen ölümü gösterip sıtmaya razı ediyorlar. ardından eminim bu "silmeyi" propaganda aracı olarak kullanacaklardır.

    saçmalığın borç olmuş halidir.

    ödenmeli mi, tabiki de hayır!
  2. dertli olduğum konulardan biri. kendi adıma bu durumu özetleyecek olursam yüksek lisans yapıyorum ve 25 yaşımı doldurduğum için devlet benim okumamı umursamıyor ve güvencesinden çıkarmış. bana diyor ki, okuyorsun ya da okumuyorsun 25 yaşından sonra çalışmak zorundasın ve sigortan olmalı aksi halde bana her ay para ödeyeceksin. bende okuyorum ve çalışmıyorum, her gün yüksek lisans tezi ve deneylerim için okula gidip gelen biriyim ve devlet bana bunun için her ay ceza kesiyor ve şu an bunu ödemediğim içinde hastaneye gittiğim zaman senin sigortan yok tedavi olamazsın babanın üstünden ücret kesilecek diyor.
    1940
  3. bugün arkadaşım hastaneden geri çevrildi sebep gss prim borcu olması hastahane kendisine bu borcu öde veya yeşilkart çıkart demiş peki yeşilkart çıkartmak isterse bu borç istenecek mi? bu konuda bilgi sahibi değilim ama bu yakaladığına geçiren sisteme göre isteneceğini düşünüyorum.
  4. yapılan yeni torba yasa tasarısı ile gelir testi yaptırmamış olanların borcunun silineceği ve ödenecek primin gelir dağılımına bakılmadan 53 tl olarak sabitleneceği söylendi.

    daha önceden gelir testi yaptırmayanlar otomatik olarak gss kapsamına alınıyor ve en yüksek tutardan prim borcu çıkarılıyordu şimdi ise bu teste hiç girmeyenler 12 ay içinde test yaptırırsa 2012'den bu yana olan borçları ve faizleri silinecek.

    eee şimdi sorarım size biriken borcu ödeyenler ne olacak? o kadar para bayılan halk enayi yerine konuldu resmen.

    ilk gün de demiştim şimdi de diyorum bu resmen devletin resmi olarak haraç kesmesidir gelir testine tabii tutmak istemesi ise fişlemekten başka bir şey değildir. ulan başkanlık falan istemek yerine önce bu ve bunun gibi kan emici uygulamalarınızı gözden geçirin sonra başka işlerle uğraşın.
  5. bugün bu yapılanma zımbırtılarının, gelir testi yaptırmamışların geriye dönük borçlarını sildirebilmesi için son gün.

    2-3 sene önce öğrenci olmama rağmen sanırım memurların da o zaman tam bilmemesi sonucu bizim ailemin eve gelir testi yapmaya gelmişler. bizim oğlan okuyor filan demişler ama olsun siz yaptırın az ödersiniz tarzı bir şeyler söyleyerek yapmışlar. o zamandan beri en düşük primden borç birikmeye devam ediyor.

    öğrenci belgesini arkasına telefon numarası yazarak verebileceğimiz bir yer yapmışlar akıl edip. yoksa saat 9.30 da orada olmama rağmen sıra 250lerde iken aldığım sıra 950ydi. borçları silerler mi bilemem çok umursamıyorum da ödemem nasılsa ama öğrenci olup da borcu olanlar öğrenci belgesi vermek basit bir iş şu an. işi olmayan halletsin bence.
  6. ali tezel benim söylemek istediğim her şeyi söylemiş, güzel demiş.

    link
  7. borcunu ödememe rağmen sistem illa gelip kendiniz sildireceksiniz dedi bende inatla gidip sildirmedim
  8. eğer çalıştığınız zaman size borç yazılmışsa, bulunduğunuz il/ilçedeki sgk'nın mail adresine mail göndererek sildirilebilen borç.
    sucuk
  9. (bkz: #85795) böyle bir şey olsa can kurban her türlü öderiz de bu saçmalığa 5 kuruş verme niyetim yok. vergi dairesine düşene kadar beklemedeyim.
  10. 25 yaş öncesi borçların silinmesi ile borcum silinmiş oldu galiba.