1. bir de bunların kürke karşı çıkanları var ki böyle bir saçmalık yok. iyiki atalarımız bunlar gibi düşünmemişler de hayvanın etinden sütünden derisinden faydalanmışlar. atalarımızın yerinde olsalarmış hayvanlar ölmesin diye kendi ölümlerine sebep olacaklarmış.
  2. her et yediğimde aklıma takılan bir dilemma. ancak kürk olayı ayrı, insanın en temel ihtiyacını karşılamak için hayvanları yemek ayrı.

    suçlu, hayvanları yiyen ve onların sütünden yumurtasından faydalanan değil. çünkü bu temel bir ihtiyaç. asıl suçlu görülmesi gereken:

    evinde 3. çift ayakkabıyı barındıran,
    doğal deri ürünlere para sayan,
    kozmetik ürünlerini kullanan,
    kürk giyen,
    gergedan boynuzuna para sayan,
    maymunu kafatasından içki içmek için öldüren,
    2 kereste odun satmak adına doğal ormanları yokeden,
    balıkları orantısız biçimde avlayan,
    kuş tüyünden şapka yapmak adına kuşların soyunu kurutan insanlardır.

    unutmamak ve çizgiyi iyi çekebilmek lazım.
  3. hayvanseverler kendilerini hayvanlardan üstün görmeyip üzerine et yememeleri aslında şu bakımdan tunaf görünüyor. kendini hayvanlardan üstün görmedikten sonra bu besin zincirini yadsıyamazsın, nasıl hayvanlar birbirlerini yiyorsa sende gelişmiş bir hayvan olaarak bunu yapmak durumundasın. et yememek bir tür protesto minvalinde olabilir ama. misal dünyada büyükbaş hayvancılık için yetiştirilen mısırla afrikadaki açlıkla mücadele edilebilir, ya da yağmur ormanlarının yeni otlak alanlar için yokedilmesine karşı isen bunu et yemeyerek destekleyebilirsin bu ayrı bir durum. bu ve bunun gibi düşüncelerle et yemeyenlere büyük saygı duyuyorum. ama et yemedikten sonra hayvan hakları ehe diyenler benim için fazlaca sığ. e deri, kürk.. bunlardan bahsetmiyorum bile zaten.
  4. hayvan eti yemekle, kürk olayının karşılaştırılmaması gereken durum.

    temel ihtiyaç ile lüks tüketim arasındaki farkı idrak edebilmemiz gerekiyor sanırım. özel zevkleriniz için soyunun tükenmesine kadar hayvanları katletmek insanlık dışı bir durum bunun elle tutulur hiç bir tarafının olduğunu sanmıyorum.

    -tavukların şişirilerek dna'ları ile oynanması,
    -balıkların av dönemi dışında da avlanması
    -hayvanların yaşam alanlarını sınırlamak
    -hayvanlara tecavüz etmek, öldürüp yol ortasında bırakmak

    bunlar hep bildiğimiz duyduğumuz olaylar, öncelikle dikkat edilmesi gereken durumlar diye düşünüyorum. yukarıdaki youser gibi bazı olayları protesto etmek için eti ağzına sürmeyen insanlara saygı duyarım fazlasıyla bende; ama saymış olduğum olumsuz durumlardan bazılarına bence daha dikkat etmemiz gerekiyor gibi geliyor bana.