• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.10)
inglourious basterds - quentin tarantino
aynı günlerda avrupa’nın başka bir köşesinde teğmen aldo raine (brad pitt), yahudi askerler tarafından kurulan bir grubu düşmana karşı misilleme yapma amacıyla organize etmektedir. düşmanları tarafından “piçler” yakıştırmasıyla bilinen raine’ın grubu, nazi almanyasının önde gidenlerine zarar verme misyonunu üstlenmiştir. bu amaçla, alman sinema oyuncusu ve gizli ajan bridget von hammersmark (diane kruger) ile işbirliği yaparlar.shasoanna’nın kendi intikamını alma planlarını yaptığı bir sinema salonunun çatısı altında hepsinin kaderleri kesişecektir.


  1. bir karakterin diğerlerinin önüne çıktığı, kurgu hailyle bile bende kendisine benzeme isteği uyandırdığı tarantino filmi.

    (bkz: albay hans landa)

    "artık bu kadarı olmaz herhalde" dediğimiz anda çatır çatır italyanca konuşması, filmin başındaki tehditkâr nezaketi ve ikna kabiliyeti, en masumane ve saf halinde bile "ulan şimdi neyin farkına vardı da bir şeyler kurmaya başladı" diye şüphelendirmesi... ürkütücü bir karizma bu ve insanı özendiriyor açıkçası.
  2. giriş sahnesi ile ilgili methiyeler yeteri kadar düzülmüş, " "koyuyorum sadece. benim asıl meselem bar sahnesinde oynanan "ben kimim?" adını koyabileceğimiz o güzel oyun. daha önceden de oynardık o oyunu ama bulunmak istenen ismin yazılı olduğu kağıdı yalayıp alnın ortasına yapıştırınca daha keyifli bir hale büründü oyun.
  3. en kötü tarantino filmi olmalı. bu platformda olumsuz yorum yapmaktan kaçınıyorum ama söylemesem olmaz. filmografisinde olmasa da olurmuş.
  4. ikinci dünya savaşı filmlerinde yapılan yahudi propagandasına bir tepki gibidir. ayrıca christoph waltz 4 ayrı dili de nasıl muazzam bir şekilde konuşabildiğini göstermiştir belki muazzam konuşmuyor her birini ama beni inanılmaz etkiledi.

    güzel keyifli bir filmdir kısacası.
  5. aldo raine, bana kalırsa en karizmatik brad pitt karakteridir. ikinci sırada da mickey o'neil gelir. (bkz: snatch) (bkz: guy ritchie)
  6. pek beğenemidiğim film .diğer tarantino işlerinde daha başarılı olanlar var.kendi adıma hikaye beni pek sarmadı olayın içine giremedim. hans landa dışındaki karakterler beni tatmin etmedi.filmin giriş sahnesi ve bar sahneleri gayet başarılıydı. sinema sahnesinde hitler'in paçayı sıyırmasının daha doğru olacağını düşündüm.
    kendimce eleştirdiğim hususlara rağmen tarantino filmi olduğu için her türlü izlenir.
  7. tarantino'nun en vasat filmi gibi.(the hateful eight daha izlemedim.) büyük beklentilerle başladım ama boş bir film olmuş. amerka'da sevilmesi anlaşılabilir. onlar için bir hayal olabilir ama tarafsız bir gözlemle yapamadıklarının hayali ve propaganda olmuş.
  8. tarantinonun kaliteden ödün veren filmidir. karakterler ve hikaye sığ idi.(emmanuelin hikayesi ve christopher waltz'ın oyunculu dışında.)para için çekilmiş hissi veriyor.

    tarantinoya yakışmayan bir film olduğunu düşünüyorum.