1. kitaplar önemli varlıklar. en büyük zevklerimden biri kitapların içinden çıkan ayraçları biriktirmek. koleksiyonum var ciddi ciddi. ama en sevdiğim ayraç d&r dan aldığım tahta ucunda bebek ayı olan.
  2. hususi, kuş tüyü şeklinde ayraç aldım taksim'den...
    yetmedi, kitapyurdu'nun, üzerinde kebiçkeç duası yazan ayracını edindim ve ekstra olarak bilet kullanıyorum...

    ha bir de "şiddete diren kadın" yazılı ayracım var...

    hiçbir şey bulamazsam peçete, kağıt, bir şeyin paketini filan kullanıyorum...

    ama asla kaldığım sayfayı katlamıyorum... buna katlanamam çünkü...
  3. takvim yaprağı, peçete, dondurma çubuğu hatta bazen tel toka gibi alakasız nesneler :)
    gulce
  4. kağıt, banka kartı, telefon kısacası ayraç olarak kullanabileceğim herhangi bir nesne.
  5. insanların garibine giden iki ayraç kullanımım oldu şuana kadar. birincisi -ki benim için gayet normaldi- kullanımdan kalkmış kağıt paralar. şuan okuduğum iki kitabın birinin arasında beş alman markı var. ikincisi ise kitap. evet şuan okuduğum diğer kitabın arasında -kendisi yaklaşık dokuzyüz sayfa olup a4 boyutunda- nietzsche nin aforizmalar kitabı duruyor.
  6. meni.
  7. kalem
    belis
  8. iyi kitap ayraç gerektirmez. diğer şartlarda bana güzel şeyleri hatırlatan nesneleri tercih ederim, ispanyadan alınan bir marka etiketi, yakın arkadaştan hediye mıknatıs..
  9. kimlik.

    tembellikten ne elime geçerse onu ayraç olarak kullanırım. bir gün elime kimliğim geçti, kullandım. kimliği son görüşüm oldu. o kadar aradım taradım yok! sonra karakoldu nüfus müdürlüğüydü bir sürü uğraştım bir de 50 lira ceza ödedim.

    kimlik hala kayıp. inş. ödünç verdiğim kitapların içinde kalmamıştır da, bir de üzerime naylon şirket falan kurmasınlar.