1. sanırım bu benim, daha ziyade kitap alma hızım okuma hızımdan fazla, kızılayda dosta gittiğimde aylık paramın büyük bir bölümünü buraya bırakırım. eve geldiğim gibi kitaplarıma başlarım ama çok kitabım biriktiğinden genellikle aynanda 3-4 kitap okurum. biri çantamdadır arada okulda okurum ikisi başucumdadır gece okurum falan. sonra zaten kafa gider hiçbirinden bi halt anlayamam tam olarak. derim morci artık teker teker okumanın vakti. bi iki gün kafamı dinler birinden başlarım. bu sefer de o kitap asla bitmez çünkü yazarak not alarak ve bilmediğim en ufak bir kelimeye bile bakarak okurum. misal kitapta ne geçmiş, teosofi.. açarım onu araştırırım. sonra onu araştırırken yaklaşık 20-30 tane yeni sekme açar çok garip yerlere falan ulaşırım.. onları araştırırım. 2 gün sonra da kaldığım yere geri dönerim. kitabın yarısında bir hafta geçmiştir ben tekrar dosta giderim bi 5-6 kitap daha alırım.. böyle sürüp gider malesef.
  2. hepsinin yeri ayrı tabi ama:

    kırtasiyeye her girdiğim de kalem almadan çıkmam;

    kozmetik mağazasına her girdiğimde oje almadan çıkmam;

    kitapçıya gittim vakitte kitap almadan çıkmıyorum.


    kendinizi özel hissettiğiniz anlar vardır hani, hediyeler alıp şımarttığınız. o çocuk var oldukça işte alırsınız siz de.. bence de, bir an olsun kendiniz için anlamlı bir şey yapın ve bu alışkanlığı bir hastalığa dönüştürün.
  3. imkanımız olsa kanseri oluruz komasına girer, felç oluruz. öyle bi hastalık işte.
  4. sınırlanması en zor eylemlerdendir.
  5. umarım hiç iyileşmem hatta olabildiğince çok kişiye bulaştırırım.
  6. en mühim göstergesi, bir kitabı kitaplığınızda bulamayınca göz seyirmesi olarak kendini gösteren hastalıktır. hele iş yerinizde ve evinizde iki ayrı kütüphaneniz varsa, birkaç yıl yanınızda evden işe kitap götürmekten omzunuz çürüyünce, aynı kitaptan iki tane almak şeklinde nükseder.
  7. kapağı güzel diye kitap alıyordum neyse ki kurtuldum bu hastalıktan. işin kötü yanı alıyorum kitaplıkta öylece duruyor. alıp okumamak daha kötü bir hastalık bence.
    fish
  8. bende hic olmayan bir sey, ama biliyor musunuz arkadadasim bu hastaliktan nasibini almis gorunuyor. ve inanin insanin boyle bir arkadasi olmasi dunyanin nadir guzel seylerinden birisi. kitaplari arastiriyor yorumlarina bakiyor (kitabin heyecani kacmasin diye arka kapagindaki yaziyi okuyamayan ben icin gercekten onemli bir sey) ve sonunda gercekten nasil basardigina heyret ettigim bir sekilde tam da benim bayildigim kitaplari bana okumam için ödünç veriyor. iyi insanlardir , guzel zevkleri vardir.
    nagan
  9. günümüzde bu, prestij/itibar/hava atma amaçlı yapılan bir şeye dönüşmeye başladı maalesef. yanında taşıyıp bir sayfasını bile açıp doğru düzgün okumayıp, çevresindekilere okuyorum imajı verenler, onu evdeki raflara terk edip, çevresine ben ne kadar entellektüelim imajı yaratmaya çalışanlar artışta olduğundan maalesef pek iyi bir noktaya gidilmiyor. kitap almadan önce elindekileri okuyup, en azından okumayı denemek gerek.
  10. kindle paperwhite ile bir nebzede olsa azaltilabilicek hastalik.