1. yanar döner insanların türlü katakulliyle genel geçer hayat yaşamak isteyenlerin önüne geçeceği deler geçer sınav.
  2. Ösym 2 gün önce sınav takvimi güncelleme duyurusu yayınlamış. Duyuruya göre 2016 kpss içinde yapılacak olan öabt sınavı 20 ağustos 2016 tarihine ertelenmiş. Duyuruda dgs, e-yds gibi sınavlar da var.

    Yeri gelmişken meb'in yaptığı açık lise sınavları ve motorlu taşıtlar sürücü sınavları da ertelenmiş durumda. Sınava girecek olanlar bir kontrol etsin derim.
  3. bugün itibariyle başvuruları başlamış olan ve benim de başvuracağım sınavdır. 24 ağustos tarihine kadar da başvurular devam etmektedir.

    yalnız ortaokul düzeyi mi yoksa önlisans düzeyinden mi girsem bilemedim. farklılıklarını, avantajlarını/dezavantajlarını araştırmaktayım. konu hakkında bilgili olan youserlar varsa mesaj atarsa sevinirim.
  4. kırk yılın başı birkaç puan türünden 80 üzeri aldım, şimdi de o puan şartlarını kaldırdılar. bir de kalkmış liyakattan bahsediyorlar nasıl olcak böyle. kurumların yarısı kpss istiyor yarısı istemiyor nasıl bir mantık anlamış değilim.
  5. bilgisi olan arkadaşlar bizi de bilgilendirse fena olmazdı. anlamadan anlamadan girdim şu sınava.
    öabt'ye gireceğim inşallah ama hiç çalıştığım yok. bir yakın zamanda kontenjanların açıklandığını gördüm ücretli öğretmenlikte... mesela tde'nin 200 küsurlu kontenjanı. o zaman şansımız yüksek mi ki?
  6. Önlisans ayağı açıklanmış olandır. Alımların sıfıra yakınsadığı mülakat'ın ayyuka çıktığı şu günlerde girenlere geçmiş olsun diyorum.
    link
  7. kpss tecrübesi olsun diye girdiğim sınavda matematik sorularında gülerken buldum kendimi arkadaş bu kadar basit yapılır mı be dalga geçmişler insanlarla resmen. genel yetenek kısmını ilk okul çocuğu bile çok rahat çözerdi. 3.5 milyon kişi girmiş bu sınava hepsi emek vermiş olmayabilir ama hepsi para verdi paralarına yazık.

    not : 90 kesin alırım açıklandığında editlerim bende.

    edit : 89.6 almışım lanet olsun en az 90 bekliyordum oysa ki.
  8. kardeşim çok basitti sorular dedi matematik de soru kaçırmamış o derece yani :)
  9. genel anlamda kolay bir sınavdı. türkçe ve matematik cidden basit olsa da coğrafyası çok iyi olmayan bana o kısmı biraz zor gelmiştir.