1. gitara yeni baslayanlarin tercih etmemesi gerektigini dusundugum sey, cunku araci gibi gozukse de calarin yetisini gelistirme konusunda engel teskil etmekte.
  2. akustik gitar ve elektro gitar için zorunludur.

    tabii siz "ben tırnaklarımdan nefret ediyorum, ***** koymak istiyorum onların" diyorsanız elektro gitar, çelik telli akustik gitar ve bas gitarı tırnaklarınızla çalabilirsiniz.

    bas gitar çaldığım dönemde hiç tırnak kesme ihtiyacı duymazdım.
  3. al di meola kendisiyle resmen flamenko çalabilmektedir. berklee den ötürü sanırsam.
  4. sanıldığının aksine elektro gitar için zorunlu olması gibi bir durum yoktur. kalınlılarına göre belli soloları çalma konusunda yardımcı olduğu, rahatlattığı aşikar olmasına rağmen penasız da gayet hoş çalabilirsiniz, herhangi bir zarar görmezsiniz.

    (bkz: tecrübeyle sabit)
  5. kullanılması zorunlu olmamakla beraber beraberinde getirdiği artılar vardır. çaldığınız tarza göre farklı faydalarını görürsünüz. en çok da rock/metal çalıyorsanız faydasını görürsünüz. tırnakla verilen sertliğin penayla verilen kadar iyi olmaması, pmli çalmalarda penanın daha rahat ettirmesi (sürekli pmden bahsetmiyorum). ayrıca pm ne diyecek olursanız master of puppets'ın introsunda aralardaki kesikli sesler olarak örnek verebilirim. şu an o geldi aklıma. yoksa milyarlarca şarkıda kullanılıyor elbette

    kalınlıklarına göre solo ya da ritim atmada, tuşeye etki etmesinde, eli rahat ettirmesinde farklılıkları olur. büyüklükleri ve şekilleri de farklı farklı olabilir. zevke göre değiştiği gibi enstrümana göre de değişir bunlar. tutulan yeri düz ya da tırtıklı da olabilir.
    jimi
  6. elektrik gitardan bahsediyorsak penasız çalınamayacak parçalar vardır. eğer yeni başlıyan kişi bu tarz parçalar çalmak istiyorsa penayla çalması zorunludur. ayrıca pena kullanımı tonu tamamen değiştirir bu açıdan pena kullanımı rahatlık için değil ancak ton için, bir opsiyon olabilir.