1. yıllarca ismimi sorduklarında soranın yaka kartında ki ismi söyledim. 2 metrelik 100 kilonun üzerinde sakallı bir adam adını soran nilsu'ya adının nilsu olduğunu söylüyor. haliyle ufak tersleşmeler yaşanıyordu. sonra onu bıraktım, abdülmuttalip, abdülkerim, murtaza, gıyasettin gibi isimlere geçtim. bu aşamada elektriklenme üzerinde isim olan kredi kartını uzatınca yaşanıyordu. gözler kısılıyor falan. nasıl olsa kahve gözümün önünde hazırlanıyor. içeride ya da göremediğim bir yerlerde hazırlansa yapmazdım. içine tükürürler falan neme lazım.

    en sonunda, son 3-5 yıldır benim verdiğim isimler sonucu baristalarla aramda oluşan garip gerilimden sıkıldım ve yoruldum. artık kendi adımı veriyorum.
  2. bardak üzerine isimleri kasıtlı olarak yanlış yazdıklarına dair bir teori var.

    özetle;

    hatalı isim yazılmış bardakları eğlenceli bulan güruh, facebook, instagram vb. gibi mecralarda bu durumu paylaşıyor ve belki de farkında olmadan ücretsiz reklamını yapıyorlarmış.

    https://www.thesun.co.uk/living/2382477/do-starbucks-always-get-your-name-wrong-this-is-the-crazy-theory-suggesting-its-delibearte-and-why/
    http://www.today.com/food/starbucks-might-be-spelling-your-name-wrong-purpose-t105957
  3. sevmiyorum direk sevmiyorum yani ,bir arkadasim israr etse yilda 1,2 giderim ya da yakinsa ve o sirada gercekten yorulmus baska bir mekan bulmak icin cabalamaktan vazgecmissem bir kahve icebilirim ancak bu kadar cok bile konustum.
    sud
  4. 7 mayıs'a kadar iced / chai tea latte alana ikincisi ikram.

    kaynak: starbucks turkey resmi uygulaması
  5. kapitalizmi yalnızca küresel şirketlerde arayıp küresel ölçekli kahve ticaretiyle getirilmiş en kurtlu ve adi brezilya kahvesinden imâl türk kahvesini yudumlamak için mahalle kafesine 5 lira verince gururlananları geren mekân.
    siz ne derseniz deyin, en taze ve en iyi derece kavrulmuş kahveleri sunmasa da ülkeyi iyi kahveyle tanıştıran ilk müessesedir kendileri. evet eleştirin, evet 3.dalga kahvecileri tercih edin fakat lütfen fabrikasyon instant kahve(?!)leriniz ve bayat çekirdeklerinizle değil.
    onzi