1. internette 12-15 yaş grubunun özellikle söylediği ve bunu bir marifet gibi görüp her yere yaydığı sözdür. kesinlikle anlam veremiyorum.
  2. 'god bless america' dan yola cikildiysa o halde tanri turkiyeyi korusun denmesi gerekirdi
  3. bir tık yukarısı dünya türk olsun'dur. biat kültürünün sinyallerini barındırır.
  4. anlamamışsın ya da anlatamamışım ziya abi. ben topluma vurgu yapıyorum. toplumun ortaya koyduğu eserden bahsediyorum. yani çoğunluktan. bizim kültürümüz sapasağlam duruyor demiyorum. ancak güzel bir kültür bize miras bırakılmıştır. bu miras osmanlı devletine ait değildir. bu miras bu topraklar üzerinde yaşamış olan atalarımıza aittir. bugün bu mirasa devlet sahip çıkmamaktadır. bugün bu mirasa sahip çıkmaya çalışan yine toplumda ki yeri tam olarak anlaşılamayan sessiz çoğunluktur. bir kız vardı ailesi liseye göndermek istememişti ve göndermemişti. çünkü kızlarının o liselerde karşılaşacağı ortamı çok iyi biliyorlardı. başkaları bu kızın ailesi için hemen yobaz yaftasını yapıştırmayı iyi bilir. ancak okuduğum liseye tekrar bakınca ailesi çok haklıydı. diğer liselerinde pek farklı olmadığını biliyorum. ama bu insanlar veya okula kızını gönderse dahi bütün o rezilliğin içinde kültürüyle görgüsüyle duran o insanlar işte onlar sessiz çoğunluktur ve atalarımızın mirasına sahip çıkmaktadırlar. senin bahsettiklerin eleştirdiklerin zaten benliğini yok etme politikasının başarılı olduğu örneklerdir. özal ile birlikte kültürümüze enjekte edilmiş zehri almış ve almalarına engel olunamamış kişilerdir. ki engel olunması gerekirdi. ancak bu zehirden yönetenlerde nasibini aldı. bu zehirden nasibini alanları da küçümsemiyorum sayıları az değil. ama ben umutla bakıyor sessiz çoğunluğa inanıyor ve güveniyorum.
  5. tanrı iyi niyetli insanca yaşamak isteyen herkesi korusun. irkçılığı faşistliği radikal fikirlerinizi yaratıcı ile ilişkilendirmeyi çok seviyorsunuz sayın............
  6. bencillik fışkıran bir söylem . bir ırkı yüceltirken , diğer ırkı aşağılamak ?
  7. tanrının türkü korumasından rahatsız olanların yahut bu durumun öz benliklerine bir tehdit olarak görenlerin dört koldan saldırdığı "temenni","dua","yakarış".

    tanrı türkü korusun demek "kimseyi ırkçı yapmayacağı" gibi, kendisini milli bir kökene ait hisseden bir insan için milleti hakkında bu türden bir temennide bulunmaktan daha doğal bir durum da yoktur.

    bu demek değildir ki; türk olmayan kahrolsun, mahvolsun, türk haricindekilerin yaşam hakkı olmasın.

    en nihayet, uzatmaya gerek yok.
    demagoji üstadları
    laf sündürmeciler
    istediği gibi anlayıcılar
    önyargılılar
    ve türk'ü sevmeyenler
    siz beğendiğiniz yolda devam edin
    tanrı türkü koruyor şükür.
    yalan
  8. ben doğarken ailemi de seçmedim fakat ne zaman dua etsem önce aileme sonra da tüm insalığa ederim. ben türk'üm ve bütün türk'ler benim akrabam, bu nedenle (bkz: tanrı türk'ü korusun)
  9. ateist ve anti milliyetçi bir insan olarak en fazla tarihi bir romanda anlamlandırabileceğim deyim.
    açan kaçmış. biz burdayız.