1. başarana kadar başarması imkansız gelen şeylerden biri.
  2. zamaninda hafizasina cok guvenmis olan insanlar icin ozellikle tehlikeli bir durum bu...
  3. bazen iyi bazen kötüdür..bazen sen istersin unutmayı, bazen istemesen de unutursun..hayata ve insana dair şeyler acıklıdır son demde..ve buna da alışırsın..
    zahle
  4. yaşadığımız olayları değil, olaylar sırasında hissettiklerimizi unuturuz . sevdiklerimizin öldüğünü değil , onlar öldüğünde hissettiklerimizi unuturuz. askerliği değil, askerlik sırasındaki halet-i ruhiyemizi unuturuz . sensiz yaşayamam dediklerimizi değil , onlara sensiz yaşayamam dediğimizde içinde bulunduğumuz duyguları unuturuz.

    öldürmeyen herşeyin bizi güçlendirmesinin nedeni başka ne olabilir ki ?
    ee
  5. beslenme çantasını okul sırasının altında unutmak mesela. eve gelince de annenin kızması gibi mi sözlük?

    gece gece eski sevgiliyi "unutmak" falan gelseymiş aklıma bu ne şimdi.
  6. zaman denilen mefhumun içinde kaybolmaktır, kaybetmektir unutmak. yaşanılanın hemen ardından başlar süreç. bazıları saniyeler sürer, "bazısı" ise yıllarını hatta ömrünü alır.

    en uzak olandır unutması en güç olan fakat ne gariptir ki yanı başındaki ölümü hiç hatırlamaz zihinler. alimlerin tevehhümü ebediyet dedikleri hastalığa tutulmuşuz.
  7. "her alanda, asıl yenilgi, unutmaktır. özellikle de sizi neyin gebertmiş olduğunu unutmak, insanların ne derecede hırt olduklarını, asla anlayamadan gebermektir. bizler, mezarın önüne geldiğimizde, boşuna şaklabanlık yapmaya kalkışmamalıyız. öte yandan, unutmamalıyız da, tek sözcüğünü bile değiştirmeden her şeyi anlatmalıyız. insanlarda gördüğümüz ne kadar kokuşmuşluk varsa, hepsini. sonra da, yerimizi sıradakine bırakıp, uslu uslu inmeliyiz deliğin içine." (*:voyage au bout de la nuit)
  8. valla unutmak güzel ama unuttuğun şeyi seçemediğinde oldukça boktan bir hal alıyor. kimsenin adını doğumgünü arkadaşının geçen gün anlattığı olayı vesair hatırlayamıyorsan, 2 gün önce olan bir olayı bile hatırlamakta zorluk çekiyorsan falan mal bir durum. ben gibi gibi
  9. yaşayabilmek için zorunlu olan eylem.
  10. gerçekten unutmak istemek, unutmak istediğiniz şeyi duyarsızlaştırma mekanizmaları kullanarak mümkündür. aksi halde her unutma davranışı bilinçaltınıza yerleşerek sizi her an, her daim uyaracaktır.
    duyarsızlaştırmanın ilk yolu unutmak istenilen nesne, davranış ya da kişiye her gün artan şekilde maruziyettir.