1. telefonlar için yayınlanan teknik ön izleme sürümü bilgisayar için yayınlanan sürüme göre çok sayıda hata içermesinin yanında ümit vaat etmektedir. tek mağaza sistemi uygulama geliştiricilerinin ilgisini çekerse ki çekmesi muhtemeldir(windows yetkililerinin rakamlarına göre bilgisayar,telefon,tablet ve xbox ile toplam 1,5 milyar kullanıcıya hitap etme şansı) kararlı sürümü ile birlikte akıllı telefon pazar payını yükselteceğini düşündüğüm platform.
  2. 1 haziran sabahında windows ekranlarının sağ altında beliren simge ile kendini belli etmiş, ücretsiz olmasıyla bir hayli şaşırtmıştır.
  3. ileride ( 1 yıl sonra ) para isteyecektir, bunu söylüyor zaten. umarım güzel bir şey olur.
    tanım : merak ettiğim fakat herkes yükledikten sonra yükleyeceğim windows'un son serisi.

    yükledikten sonra edit : dayanamadım herkesten önce yükledim. gayet stabil ve kullanışlı. çoğu kişi güncelleme yaparken sıkıntı yaşamış fakat ben de öyle bir sorun çıkmadı. güzel olmuş.
  4. biraz kubuntu'dan çalma bir arayüze sahip işletim sistemi. yeni masaüstü açma özelliği bütün linux dağıtımarında yıllardır var. ama kullanımı mükemmel. bilgisayar uçuyor.

    bazı okullar için dreamspark tarafından bedava key veriliyor. windows 10 education sürümünü kurdum bu sayede ve ömür boyu benim.
  5. gayet hızlı, stabil ve göze hoş gelecek şekilde çalışan işletim sistemi.
  6. sonunda olmuş diyebileceğimiz bir işletim sistemi.

    hem windows 7'yi özleyenlerin ihtiyaçlarına cevap veren hem de windows 8'i sevenlerin beklentilerini karşılayan bir sistem olmuş. görselliğin yanında oldukça stabil ve hızlı bir sistem olmuş. windows 8'den daha hızlı en azından. gerçi bunda henüz windows 10 için fazla güncelleme yayınlanmamış olmasının da etkisi vardır. windows 7 ve 8 sahipleri için ücretsiz yükseltme seçeneği büyük jest. bir de temiz kurulum seçeneği olsa tadından yenmezdi ama o zaman da microsoft bu üründen doğru dürüst para kazanamazdı.
  7. İnsider sürümlerinin kullanıldığı dönemde söylenilen çok hatası eksiği var gibi ithamların hala devam etmesine şaşırdığım işletim sistemi. Bir kaç aydan beridir kullanan birisi olarak tek sorunum oyunlara girerken gördüğüm mavi ekran ki bunun sebebi de hala kaç ay öncesinin ekran kartı driver'ını kullanmamdı. Güncellenince o da çözüldü.

    Daha önce söylediğimin hala arkasındayım. win8 veya win7'den daha iyi, daha stabil. Ancak benim gibi vınn kullanan birisiyseniz sıkıntı yaşaacağınızdan eminim çünkü sadece geçen ay 3 4 gb arası güncelleme indirdi ve şu an hala indiriyor. Yok mudur otomatik indrmeyi engelleyip sadece wireless ile indirmek, yardım edecek birisi?
  8. sürekli beni dürten, "bak abi, hem de bedava. bu gece yüklemesi ister misin?" diyen işletim sistemi. sanki bir lüzumsuz arkadaş, görüşülmek istenmeyen bir insan.

    ayrica, bir çok arkadaştan aldığım geri bildirime göre "boşver, geçme daha" denilen işletim sistemi.
  9. sıfır kurulum yapıldığında canavar gibi çalışan sistemdir. windows 98'ten beri bu ekosistemin içindeyim ve yeni bir windows 7 vakası olacaktır. insanlar windows xp'den windows 7'ye geçerken bile ne kadar eleştirmişlerdi. aynı sahneler tekrarlanıyor. ne kadar erken adapte olursanız o kadar iyi olacağı şahsi kanaatimdir.
  10. windows update kapatıldıktan sonra windows 7 gibi sorunsuz ve stabil olan işletim sistemi.