1. bakkala kadar gidip gelmenin bile, hep hayal ettiğimiz holivuud filmleri tadında olaylarla karşılaşmamıza ve dahi o olayların kahramanı olabilme fırsatını sunan, çok enteresan bir zaman...
  2. sokağa çıkarken korkulacak bir türkiye..
    mert
  3. barış istediğin zaman terörist olabildiğin ülke.
    4li
  4. "canım lütfen kalabalık yerlerden uzak durun" , "neyse 4 ölü varmış sadece" cümlelerini (lanet olsun ki) kullanabildiğimiz iğrenç yer.
  5. neden yeni bir türkiye'ye ihtiyaç duyuyoruz diye bir soru akıllara getirir.
  6. yeni türkiye, ileri demokrasi hırsızların hapise atılmadığı hırsızları yakalayan polislerin savcıların zindana atıldığı, herkesin bildiği mit tırları haberini gazetede yazdırdığı zaman onun yanına bırakmam onu diyen bir cumhurbaşkanı, milli değil akp li istihbarat teşkilatı, sır küpüm istihbarat başkan'ı, el koyulan gazeteler tv lar, atanan kayyumlar batırılan şirketler, ayakkabı kutuları, trilyonluk saatler, sıcak asfaltın altına koyulan bombalar şehir ilçe merkezlerine açılan hendek'ler, barikatlar verilen terör ihbarları aman tadımız kaçmasın diye çözüm süreci bozulmasın diye körü ve sağırı oynayıp ardından ben dolmabahçe de kendi istediği mutabakatı ben istemedim diyen bir cumhurbaşkanı tüm bu ihmaller sonucu haince terör örgütünün kucağına atılan dağ gibi yiğitler ahh ahh söylenecek o kadar çok konu varki ..
  7. kastedilenin kötüye giden bir türkiye olduğunu düşünürsek; yurttaş olarak kimi zaman üzüldüğüm ancak şaşırmamızı gerektirecek bir durumun olmadığı olguyu ifa eden kavram. türkiye cumhuriyeti devleti kuruluş yılından bugüne kadar mevcut toplum yapısında köklü bir değişim hiç geçirmedi, avrupa da kanlı devrimlerle kazanılan seküler devlet ilkeleri ve çağdaş anlayış, ülkenin kuruluş yıllarında ancak küçük bir aydınlar grubunun idealleri çerçevesinde halk adına paye verilmeye çalışıldı. biz o devrimi hiç yaşamadık, o aşamayı geçirmedik. dolayısıyla bu devletin insanlarının hiç ulaşamadığı o bilinç seviyesi ve idealler, bazı dönemin siyasilerinin hedefleri doğrultusunda hep bir yanılsama olarak kaldı. şimdi ise toplumun o geri kalmış fikirlerini ideoloji olarak benimsemiş mevcut hükümet, bu insanların içselleştirebilecekleri ve aralarında duygusal bağ kurabilecekleri suretlerinin edimleriyle, bizi 'yeni türkiye'ye tam gaz götürmekte.
  8. yeni türkiye; bozguncuların ve de bağnazların,akıl tutulması yaşayan gafillerin ülkesidir. Irakta katledilen milyonlarca insanın kanından dolayı kendini ve ülkesini mesul görmeyen, suriyede cehennem köpeklerine mühimmat taşıyan muktedirlere dur demek bir yana 'ölümüne arkandayız' mesajları veren sözüm ona muhafazakar sapkınların ülkesidir yeni türkiye.

    Yeni türkiye insanının profilini en iyi yansıtan video/resim/belge nedir diye soracak olanlara göstereceğim ilk video da şudur zannımca :

    yeni türkiye muhafazakarı