1. 2 saat sonra yeni yıl hedefleri belirleyeceğim. ama 31'inde uygulamaya başlayacağım. ^:swh^

    yeni yıla özel ya da takvimde ki herhangi bir günün miladı, başlangıcı olduğu hedefler koymayın ama hedefleriniz olsun. ^:swh^

    zafer inananlarındır'a yetmez ama evet, inanıp bir de onun için çalışmanız, çabalamanız gerekir. roma bir günde kurulmadı. başlayın bir yerlerden.

    yeterince uzun süre sabırla düzenli çalışan, çabalayan insan dünya ve olimpiyat çapında dereceler yapamasa da kendi kişisel rekorlarını kırabilir, kendi kafasında yine kendisinin koyduğu sınırlarını geçebilir. kendini geliştirebilir, kendini aşabilir. lokma bile çiğnemeden yutulmuyor der eskiler, önemli olan hedefler doğrultusunda çalışmaktan, emek vermekten vazgeçmemek, kararlı, sabırlı olmak, inancı, motivasyonu ve konsantrasyonu kaybetmemek, karamsarlığa düşmemek.

    tüm bunlara rağmen hedefler gerçekleşmezse ve hatta işin başından işinin ehli konu üzerinde deneyimli ve akademik eğitimi olan,mesleğini seven ve sadece akademik hayatında öğrendikleriyle yetinmeyip kendini geliştirmeye zaman, emek ve hatta para harcayan, mesleki tatmin duygusu onun için gerçekten önemli olan bir uzmanın/uzmanların görüşünü, desteğini almak gerekir.