1. bir taraftan hak verdiğim bir taraftan da kızdığım durum fakat öyle bir ülkede yaşıyoruz ki neresinden tutsa elinde kalıyor.

    tuvalete gitmek serbest olsun diyelim. birincisi tuvalete gidip gelen sınavzedeler gürültü yapacaktır, kaçış yok. tak tuk sıralara çarpanlar mı dersin, acele edeceğim diye koşturanlar mı dersin, tamamen dikkat dağıtıcı. diğer bir mevzu çok düşük ihtimal dahi olsa da kopya. öyle şeyler dönüyor ki tuvaletlere kopya yerleştirip bundan fayladalanıldığını düşünün. saçma geliyor olabilir ama kalemin içerisine düzenek yerleştirip, başörtüsü içerisine dinleme cihazı yerleştirip sınava girenler vardı, bunu mu yapmayacaklar? böyle bir durumda mağdur olan yine sınava girenler olacak.

    tuvalet olayı şimdiki gibi devam edince de heyecanı yüzünden sıkışan adamlar mutlaka oluyordur, o telaşı, yapma heyecanını düşünün, panik atak bozukluğu olup da bayılan öğrenciler var ki ayağa kalktığı anda o salonu terk edince bir daha giremeyecek ve sadece psikolojik bir durumdan ötürü sene kaybı yaşayacak. haksızlık değil mi?

    bunu bu hale getiren sistemi oluşturan ve herkesi mağdur eden adamların zerre umurunda değil ya en çok da bu koyuyor insana. kendi çoluğunu çocuğunu istediği bölüme yurtdışına okumaya yollayan zevatlar kendi milletine, kendi geleceğine, kendi gençliğine ihanet ediyor, seyrediyor. mesele keşke sadece tuvalet meselesi olsaydı.
  2. altına yetişkin bezi bağlayıp üstesinden gelinebilecek sorundur.
  3. 3 saatlik bir sınav yapıyorsun, 3 saat genç bir insanın kıçını koyduğu yerden kaldırmayarak, yuvarlaklar karalayarak geleceğini belirlemesini istiyorsun, sağa sola kameralar yerleştirerek deney faresi gibi gözlerin üzerinde olsun istiyorsun, utanmasan yalnızca don ve atletle sınava sokacak kadar yaptığın işin güvenliğinden endişelisin ve alabileceğin güvenlik önlemlerinden biri, insanın iradesi dışında olan biyolojik bir duruma karşı mücadele etmesini zorunlu tutmaktan ibaret..
    yasağı normal bulanlar için sorun yok onlar oturdukları yere sıçabilirler de heyecan gibi tuvalet ihtiyacını tetikleyen bir durum yüzünden şişmiş bir sidik torbasıyla soru çözmeye çalışmanın iğrençliği, farklı bir şeyler yapılmasını mecbur kılıyor gibi.
    her şey son hızla gelişirken sizce de ilkellik, acizlik, basitlik kokmuyor mu bu durum?
    saçma bir sistemin ondan daha saçma getirisi..
    alfa
  4. şimdi bu öyle bir yasak ki iki ucu boklu değnek deyimi resmen bu durum için oluşturulmuş. bende 2013'de ygs'ye girdim ve sınav esnasında tuvaletimin gelmesi en büyük korkumdu. ama sınav esnasında bırak tuvalete gitmeyi önümde duran sudan bir yudum almak bile aklıma gelmedi.
    yasak kalksa bu seferde tuvalete giden öğrenci önce gözetmenden izin isteyecek, aralarında bir diyalog yaşanacak, yerinden kalkıp tuvalete gidip gelecek ve bunları yaparkende ister istemez diğer öğrencilerin dikkatini dağıtacak ve bunu her salonda 2-3 kişi yapsa siz düşünün oluşturulacak dikkat dağınıklığını. özellikle paragraf sorusu çözdüğünüz zamana denk gelirse size garantisini vereyim ki soruyu baştan okuyacaksınız.

    elbette rahatsızlığı olanlarda vardır ancak zaten onlar sınavdan önce bunu belirtip özel izin alabiliyorlar.

    ama ne olursa olsun insanın elinde olmayan bir durumdan ötürüde aylarca verdiği emek te boşa gitmemeli. işte başta dediğim gibi iki ucu boklu değnek...
  5. bana "adamlar küpe, toka ne buldularsa almıyorlar, tuvalete gitmene izin vermiyorlar diye mi konuşuyorsun" dedirten durumdur.
  6. bir ygs adayı olarak sınavdan çok, sınavda tuvaletimin gelip gelmeyeceğini merak ediyorum.
    gunez
  7. zorunluluktandır. 3 saatliğine çişini tutamıyorsan girme zaten demeyeceğim, insanın başına her şey gelebilir. ama o gün hasta olma, babanın ölmesi, kolunun kırılması gibi ihtimaller de vardır. sadece buna takılmamak lazım.

    takmayın bunları gençler, girecek herkese başarılar bu arada.
  8. her sınıfta iki hoca varken çok saçma olan kural. yollarsın hocanın birini, erkeklerde zaten kopya çekme ihtimali yok götür pisuvara bekle başında. kızlar için de gir tuvalete araştır içini 3 dakika falan gibi de bir süre ver sorun çözlüsün.
  9. ygs'ye has bir durum olmayıp, ösym' nin yaptığı tüm sınavlarda ortak olan yasaktır.
  10. çok sıkışırsanız oracığa yapın. zira tuvalete gitmek yasak ama altına yapmak yasak değil.
    bir tavsiye ; yetişkin bezleri satılıyor, artık her markette var. bir tane takın gidin. ayıp değil.