1. kanun koyucular tarafından koyulmuş, esnemeye kapalı bir kural.

    bundan sonra yazacaklarım tamamen şahsi fikrimdir.

    daha önceki girilerimde "kültür oturtma" temalı tespitlerim olmuştu patlıcan kıvamında.

    efendim bırakınız, su akar yolunu bulur. sen kitleni bulduktan sonra zaten sözlük de şekillenir. siz ilk evvela pişmiş ekmeği kalıba sokmayın, şekil almaz oturmaz sığmaz. asıl yapmanız gereken; kıvamımda hamurun yoğurulup şekil almasıdır.

    kişileri biraz rahat bırakın, bazı şeyleri dikte etmeyin, gerisi gelir.

    mesela ben, vajinanızla yakın temas ilişik kurmak istiyorum kahrolası genel ev emekçisi dediğimde hiç bir sorun yok ama sizin algıladığınız asıl cümleyi kurmamda sakınca var. bu gibi şeylere takılmayın. boşverin, at ile deve değil. biraz da kendimiz olmalıyız. hep cihangir'de pempe popolu gözlüklü erkek olarak değil, arada bağcılar'ın bitirim seviyesiz çocukları da olabilelim.

    sevgiler.
  2. cok ilginc bir sekilde uygulanan kural. cok kisinin kelleasinin gitmesine sebep olacak sanirim. ancak bu kadar da siki olmamakta da yarar var. herkes kendi yazdigindan sorumlu en nihayetinde, kanun maddesi belli de bunu kanundan da dar seviyede uygulamak ziyadesiyle mantiksiz.
  3. youreads'de olan , youreads'de kalır .
  4. umarım sonuna kadar arkasında durabilirsiniz
  5. iletişim bölümünden herhangi bir şey sormamak. özellikle mail adresi ya da başka bilinmesini istemediğiniz bilgiler içeriyorsa.

    zira mod akışında bütün çıplaklığıyla sergileniyor yazdıklarınız.
  6. kendi yazdiklarin haricinde,yorumları okumamak(!)
  7. başında "tc yasalarına aykırı olmaması gerekir" yazan, sonunda ise bu durum "tc yasalarıyla ilgili değil youreads ile alakalı bir durum" ifadesi yer alan kural. bu çelişki site sahiplerinin malesef korku içinde olduğunu gösteriyor. mevcut ortamda bu korkuya hak versem de, bu kuralın uygulama sınırlarını merak ediyorum. sınırları yasaların izin verdiğinden de dar tutarsanız eğer kusura bakmayın ama bu platform asla gelişmez.
  8. popüler başlıklar arasında x şahsını gördüm . altına bir entry gireyim dedim . küfür ya da direk olarak değerlere aykırı bir kelime kullanmadan şahıs adına düşündüklerimi gerekçeleri ile açıkladım . lakin yönetim tarafından kaldırıldı .

    tamam anladık bu sözlük kültür sözlüğü , bu sözlük güzellikler barındıran sözlük , bu sözlük ... her şeye eyvallah da ben sırf bu katı ve baskıcı kural yüzünden doğru bildiğim bir olayı genel ahlak kuralları çerçevesinde açıklayamayacak mıyım ? eleştiremeyecek miyim ? hatasını gördüğüm şeyi yazamayacak mıyım ?

    fularımı takıp elime viskimi alıp etrafa tebessümler bırakarak , '' hayat güzel , kuşlar uçuyor " gibi cümleler mi kurmam isteniyor burada ?

    harbi tam olarak ne oluyor burada ?

    ulan bak sinirlendim yine devam edeceğim yazmaya

    (bkz: kanzuk) evet yukarıda x diye bahsettiğim kişi . adamın kendi sözlüğündeyken yanlışları hakkında sert bir dille eleştiri cümleleri kuruyorduk . ortada bir yanlış vardı ve bu yanlışı bir şekilde ifade ediyorduk .

    bıraktık adamın sözlüğünü çıktık yollara . buraya düştü yolumuz . sol framede ismini görünce yapmış olduğu yanlışların bir tanesini ve yanlışlarından ötürü ona eklediğim sıfatları yazdım . sonuç olarak yönetim direk kaldırdı .

    şimdi ben bu işi hiç anlamadım sevgili yönetim . bu şahsın yanlışlarını ya da eksiklerini kendi mekanında yüzüne karşı söyleyebiliyorduk ama burada böyle bir şeye izin yok ! buraya geldik ki önceki yerimiz yangın yeri olmuş sığınacak bir liman bulalım diye . bu mu gördüğümüz muamele ?

    yok arkadaş kalsın sizin sözlüğünüz size . biz bize yeteriz ..

    edit: ekleme
  9. kuralların çok iyi analiz edilerek ve tekrardan gözden geçirilerek yapılanması gerekiyor.
    şuan için yazar sayısı az ve yazarlar kontrol altına alınabilir. ama yazar sayısı arttıkça kontrol zayıflayacak. diyelim ki kontrolde sorun yok ve sistem aynı şekilde devam ediyor. peki yazarlar bu durumu kabullenecek mi?
    yazarların amacı seslerini, özgür bir yerde duyurabilmek, anlatabilmek, paylaşabilmek...
    kuralda haklılık payı yüksek ama sınırları çok doğru ve dikkatli bir şekilde uygulamak lazım.

    ne yazarlar ayarı bozacak ne de sistem yazarları.
    ozumm
  10. hakaret ve küfür "özgürlüğünün" önüne geçen kural. eleştiri, yergi serbest ancak hakaret ve küfür yasak. bu kadar sorun edilen şeyi de anlamıyorum.

    söylemek istediğinizi bazen öfkelendiğiniz için bir anda gerçekten ifade edemez ve küfüre başvurabilirsiniz gerçek hayatınızda ancak yazım diline sahip çıkıp küfür etkisi yaratan ancak küfür olmayan bir ifadeyi kullanabilmek gerekli.

    bu kural uygulanırken kesinlikle herşey silinmiyor ve kural kanundan daha dar yorumlanmıyor...

    1.kural sözlüğün önündeki en büyük sorun değil, en büyükmüş gibi görünmesin.