1. bu kuralı kim belirledi ya hiç beğenmedim hatta bir kaç kere benimde bu sebeple yorumum silindi ama bı yısır mısıj ılmık ıstımıyır yazısı çıktığı için bir yere varamamıştım.

    şimdi ya bu kuralı youreads de ilk gününse yorum girmek zorundasın olarak değiştirin komik olsun ya da bu kural kaldırılsın mı kaldırılmasın mı diye bir anket sitesinde oylama başlatın yazarlar karar versin.
  2. şimdi buradaki yazar ve okuyuculara şunu soruyorum: yazınızı konuşup değişiklik yapabilir miyiz? demek mi bu platforma yakışan bir tavırdır? yoksa sildim ve mesaj almak istemiyorum mu buraya yakışan bir tavırdır.
    benim gibi düşünme sadece düşün!
  3. entry m silinince öğrendiğim kuraldır.
  4. youreads'in kabahatlar kanunu.

    plajda bira içerken de, yere tükürsen de aynı kanuna tabi oluyorsun ya. işte youreads'te de kural 2 çok kısa olmasıma rağmen geniş bir kapsamı var.

    her şey, bir şey gibidir düsturundan örnek verirsek; kural 2, çokoprens gibidir. çok matah bir şey olmasa da her bakkalda bulunabilir ve çayın yanına katılabilir.

    edit: 15 gün içinde ödenirse %25 indirim oluyor kanunda. bu kural için de benzeri olsa. 1 gün içinde düzeltilirse bir sonraki kural 2 ihlali için silinmeden ek süre filan verilse. işte bunlar hep tavsiye şeysi.. ^:swh^

    moderatör bir boku beceremeyeceğini fark edip çuvalladığında bu kurala sığınarak ruhsal tatminini yaşar.
  5. bu kural insanları kısıtlıyor, yaşasın devrim!!!
  6. faşizm. bu kural değişecek arkadaş. insanlar diktadan kaçtı buraya. keyfe keder yorum siliyorsunuz. al bak bu yazdığım bile cevap niteliği taşırabilir. ne yapalım konuşmayalım mı? tanım istiyorsan al sana tanım: bombok bi kural.
  7. anlam veremediğim moderasyon kuralı.

    "youreads'taki kürt lobisi" başlığı altına yazdığım yorum (veya entry her ne diyorsanız) (bkz: let the linç begin) moderasyon kuralı ile kaldırıldı. bu ilk değil, bir kaç kez daha gördüm bu şekilde kaldırılan yorumları ve mantık erdiremiyorum. kaldı ki bunu herhangi bir şekilde 1. yorum için yazmadım. sözlüklerde edindiğim tecrübelere göre bu başlık zaten ırkçıydı ve yapılan yorum da beni yanıltmadı. buna rağmen yazdığım (bkz: let the linç begin) yoruma değil, başlığadır. bu kural bana sosyal platform için mantıklı gelmiyor. buradaki yazarlar eğer bilgi paylaşımı yapacaklarsa gerektiğinde bir önceki yorumu düzeltmek veya yanlış olduğunu belirtmek bundan da öte yorum için fikrini belirtmek için cevap niteliğinde yorum girebilmeli.