1. birçok kişiden renkler ile alakalı, ligde her yazarla 2 maç yapmayla alakalı sorular gelince buraya yazma gereği hissettim kendimde.

    öncelikle lige katılan yazar sayısı 21. buda bize lig boyunca 40 maç yapma imkanı sunuyor. normal şartlar altında 40 hafta yapmamız gerekiyordu. yaklaşık 10 ay. satranç ligi için 10 ay çok uzun bir süre. bu yüzden lig başlamadan süreyi kısaltmak için biraz düşündük. süreyi yarı yarıya düşürmek için rövanş maçlarını kaldırdık. yani lig boyunca herkes birbiriyle birer maç yapacaktı. buda lig boyunca 20 maça ve 5 aya tekabül ediyordu.

    hala satranç ligi için çok uzun bir süreydi. bu süreyide yarı yarıya düşürmek için haftada iki maç yapmalıydık. biliyorum bazı yazarlar bu durumdan şikayetçi. lakin süreyi düşürmek için elimizden ancak bu kadarı geliyor. şu durumda bile 10 hafta sürecek ligimiz.

    renkler konusuna gelince. beyaz veya siyah olmanın rakibe veya size çok fazla bir katkısı yok. birinde yokuş aşağı diğerinde yokuş yukarı koşmuyorsunuz. ikisinde de neredeyse eşit şartlarda oynuyorsunuz. yinede oyun kurulurken renk seçimini rastgele yaparsanız oyun çok daha adil bir şekilde oynanır.

    şunu da belirtmek isterim ki, bu lig bir denemedir, beta sürümüdür. eğer lig gerçekten çok iyi geçer ve sonuçlanırsa lig bitiminden sonra uzun süreli(rövanşlı) lig oluşturulacaktır.

    ayrıca bu hafta birkaç yazar lale yapılınca lige bir kural daha getirilmeli diye düşündük. youreads satranç ligine katılan yazarlardan biri herhangi bir sebepten dolayı uzaklaştırılırsa^:lale olursa^, uzaklaştırıldığı süre boyunca oynanacak maçlarda hükmen mağlup sayılacaktır. bu nedenle sizden ricam lig boyunca youreds kurallarına^:yorum girme usulleri^^:başlık açma usulleri^ dikkat etmeniz. anlayışınız için teşekkür ederiz.

    son olarak youreads satranç whatsapp grubu kuruldu. katılmak isteyenlerin iletişime geçmesi rica olunur. katılım için lige girmiş olmanız gerekmemektedir. satrancı sevmeniz bizim için yeterlidir.^::))^

mesaj gönder