1. yerinde bir sorudur. türkiye gibi nüfusu dünyaya kaçan ülkeler yurtdışındaki vatandaşları ile ilişkiyi kesmek istemeyebilirler. bunun ekonomik nedenleri var ( parasını kısmen de olsa türkiye'ye bağlar düşüncesi), politik nedenleri var (ermeni lobisi gibi kuvvetlere karşı adam tutma vs.)

    oy hakkını, dışarıdaki türklerin kopmasını engelleme aracı olarak görüyorlar. üstüne üstlük, yurtdışındakilerin çoğu adapte olamadığı, kapalı bir getto hayatı sürdüğü için mikro-kimlikçi politikalara sarılıyor, bu yüzden mevcut iktidarı seviyor.

    ben yurtdışı seçmeni olarak türkiye üzerindeki potansiyel (hala çoğunluk oy kullanmıyor) etkimizin aşırı ve dengesiz olduğunu düşünüyorum. benim oyum kars'a da gidiyor, nevşehir'e de, denizli'ye de. böyle tuhaflık olmaz.

    bir dönem chp "yurtdışı milletvekili"ni önermişti. dışarıdaki vatandaşları temsilen üç beş vekil seçilecekti. bu karmaşa kalkacak hem de gerçekten türkiye ile bağı olan vatandaşlar mecliste ses bulacaktı. bunca kavgada kıyamette kaynadı. artık getirilse bile vekilin flan bir anlamı kaldı mı bilmiyorum.

mesaj gönder