• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (9.00)
jagten - thomas vinterberg
başrolünde mads mikkelsen'in yer aldığı, thomas vinterberg tarafından yönetilen 2012 yapımı dram filmidir. mads mikkelsen filmdeki rolüyle cannes'da en iyi erkek oyuncu ödülü'nü kazanmıştır. ayrıca film yabancı dilde en iyi film akademi ödülü'ne aday gösterilmiştir.

film küçük bir danimarka kasabasında geçmektedir. lucas çocuklarla çok iyi anlaşan, ana sınıfında çocuklarla beraber çalışan bir adamdır. çalıştığı ana sınıfındaki küçük bir kızın ana sınıfı müdürüyle lucas tarafından istismar edildiğini ima eden bir konuşma yapmasının ardından lucas'ın çocuk istismarcısı olarak yaftalanması, toplumsal histeriye maruz kalması, toplumun dışına itilmesi anlatılmaktadır.
  1. (bkz: acıları yarıştırmak) ın yanlışlığı bir yana;

    kudretlerinin doruğundayken ne kıdem ne mesleki saygı sallamadan ortalama bir kurumda gördüğümüz pek bir dayı dayı terör estiren adamlar rüzgar tersten esince birden büyük mağdurlar kesildiler başımıza.

    ha anam yaşamadık biz o devirleri. zıçtığı bok denize ulaşmamış 3 günlük s.. sırtını dayadığı o müphem sümüklü gücü açıktan dillendirerek ona güvenip terör estiriyordu a...

    yaşanmadı bunlar tabii, yaşanmış olabilir mi hiç? bileti kesilince büyük mağdur, gariban halk çocuğu. hıhı evet aynen öyle.

    elbette kurunun yanında yaşta yanmıştır ama daha silaha sarılmalarından önce kasaptan alınmış işkembe misali bıçakla dirinerek, kazınarak temizlenmeleri gerekiyordu. devletin içinde onunkiyle çelişen ve hatta çatışan kendi kast sistemini işletemezsin, kuramazsın, kurdurmazlar.

    devlette ast üst ve ilişkleri bellidir. onu boşa çıkaramaz, ekarte edemezsin.

    ben o zamanlar da bu savla temizlenmeliler diye açıktan konuşuyor, eleştiriyordum.

    o koca kafalı ve göbekli keltoş gücünün doruğundayken, bu montofon ineği kılıklının arkasında kim var, montofol montofol bakıyor, bunun kendisinin becerebileceği işler değil bunlar diyordum daha önce de söylediğim gibi açıktan.

mesaj gönder