1. sanırım ihtiyacım var aşık olmaya bağlanmaya. zor günler geçiriyoruz.
  2. dün sabahın köründe kadıköy'ün boş sokaklarında geziyorum. kafamda bin tane tilki ve yaklaşan veda öncesi az önce almış olduğum hediye ile birlikte gözlerim farklı bulutların etkisi altında ama ben yine memnun. kafamda çalan şarkı bu aslında fakat o an başka bir şarkı gümbürdemeye başladı yaklaştıkça; mey.. yavv arkadaş durduk yere insan aşık olabilir mi; hatun o kadar güzel okuyor ki o an kimi görsem olabilirdim yani... neyse ki ayılıp hayatın gerçekleriyle yüzleştim..
  3. gençlere bir tavsiyem olacak acizane.

    evet aşk, heyecan verir, adamın karnını ağrıtır, uyutmaz, ağlatır, aklını alır adamın. insanlar da bu duyguların peşinde koşar. bence asıl çekici yanı da aşkın bunlar insanlar için. karşıdaki kişi değil yani, karşıdaki kişinin bu hisleri uyandırmadaki katkısı.

    bahse konu hisler, karşıdakini tanımadan veya elde etmeden olan şeylerdir. geçicidirler. günümüzde çok yaşanıyor, devlerin aşkı çok geçmeden tiksinmelere dönüyor.

    bence asıl olması gereken sevmektir. sevmek bence aşktan daha evladır, daha samimidir en önce, daha gerçekci, daha kalıcı, daha sağlıklıdır.

    aşık olmayın, sevin.
  4. aşık olmak benim tanımımca, her şeyden fazla emin olduğun şeydir. sorsalar bir an tereddüt etmeden verirsin cevabını. hiç terk etmemek, yalnız bırakmamak, kalbinin çukurlarını sevgiyle doldurmaktır. şair eder derler ya, haklılar abicim. sarhoş da eder şair de. ilk "sana aşığım" denilen anlar da önemlidir. korkumdan (sevgilim olmasına rağmen) bizzat yüzüne söyleyememiş, binlerce şiirde delicesine haykırmıştım bu kelimeleri. ayan beyan gözlerine bakıp söylemek, ardından içten bir sarılma koparmak kadar güzeli yok şimdi.
  5. aşk, çakma parfüm gibidir, yaşattığı his güçlü ve güzel olsa da kalıcılığı çok azdır, hızla gelir geçer...
  6. sadece toplum genelinden duyulan,edinilen birikimlere uyup bir sanrıya kapılmaktır.
    sanrılarla yaşamayın,gerçeklerle yüzleşin..
  7. asık olma ask ol ...
  8. yıllar yıllar sonra tekrar başıma geldiğini düşündüğüm durum. evet sanırım ben aşık oldum, sanırım öyle.
  9. aşık olmak mı, seçmek mi?
    başımı sağa sola çeviriyorum birer ikişer çiftler. ilişkilerini döküyorlar etrafa anlatsalar da anlatmasalar da. hepsinin özünde seçmek var, aa bu olabilir var, şu yönlerimiz benziyor var, bu özelliği hoşuma gitti var. birden artılar eksiler sıralanıyor ve artılar fazla gelince bir sevgili hâli ve aşık olduğunu düşünme. halbuki bu sadece bir seçim, ondan daha fazla artıları olan biri olursa gözü kapalı ona gitme hâli çıkacak ya da ondaki kusuru dahil sevmeme.
    birsen tezer'in konu ile ilgili çok yerinde bir şarkısı da var: aşk bu değil!
    ben mi? bana kalırsa tercih değil yönelim.