• okudum
    • okuyorum
    • okumak istiyorum
  • youreads puanı (4.87)
Yazar elif şafak
aşk - elif şafak
ya ortasındasındır aşk'ın merkezinde; ya da dışındasındır, hasretinde..

ella rubinstein (40) amerikalı bir ev kadınıdır. tipik burjuva değerlerinin hâkim olduğu oldukça varlıklı bir ailesi, düzenli ve görünüşte "sorunsuz" bir evliliği vardır. üç çocuğunu da büyüttükten sonra bir yayınevinde editör-asistanı olarak iş bulur; görevi a. z. zahara adlı tanınmamış bir yazarın tasavvuf felsefesini konu alan tarihi romanını değerlendirmektir.

ancak hayatının kritik bir döneminde eline aldığı bu kitap, hiç beklemediği bir şekilde ella'yı derinden sarsacak, dünyevi aşkı keşfetmek adına zorlu ve tehlikeli bir yolculuğa çıkmasına neden olacaktır.

hayatlarımızın durgun gölünü dalgalandıran taş misali, yüzleşmek zorunda olduğumuz sıkıntılar, acılar... ve aşkın peşinde katetmek zorunda olduğumuz zorlu yollar, ödediğimiz bedeller...

aşk... kitap içinde bir kitap, hayatın anlamı peşinde bir aşk macerası...

aşk... elif şafak'tan arayışa, gerçeğe ve keşfetmeye dair bir roman.
(tanıtım bülteninden)


  1. pek çoklarının elif şafak ile tanıştığı ve onun hayranı olduğu kitaptır. tanisikligi onceki kitaplarina dayanan pek az kimseler için ise elif şafak'tan soğuma sebebidir.
  2. çerezlik kitap tabirini kendisine uygun gördüğüm, dili akıcı keyifli bir kitap; öyle tasavvuf, mevlevilik hakkında derin çıkarımlardan bahsetmez, tarihi dokusu biraz bozuktur. sonuçta kurgu olması bu durumu yadsıyabilmemize olanak tanıyor. hiçbir kitap için okumayın yazmayacağım. okuyun.
  3. lisedeyken sınavda sorumlu olduğumuz için okumak zorunda kaldığım kitap.

    bu kadar popülist bir "ürün" olamaz. edebi hiçbir özellik taşımıyor benim gözümde.

    bizi bunu okumak zorunda bırakan hocalarıma da nalet gelsin.
  4. lisedeyken edebiyat hocamız aldırtmıştı bize okumamız için, sınavda da soru sormuştu kitap hakkında. okuduğum ilk elif şafak kitabıydı.isminden dolayı ön yargı oluşturmuştu ve almamıştım bir süre, oysa içeriği baya farklıymış düşündüğümden ve arkadaşlarım okuyup anlatınca, ben de aldım okudum . tasavvufa karşı ciddi bir sempati kazandırmıştı bana o zamanlar.
  5. 2009 yılında yeni mezun ve işsizken okuduğum, diline hayran kaldığım bir elif şafak kitabı. şimdi okusam aynı hissi uyandırır mı bilmiyorum
  6. bohem takılmaya çalışan bildiğin paragöz bildiğin aşırıcı yazarımsı.
  7. bir solukta okunuyor, amenna. ama bab-ı esrar'ın eline su dökemez. bab-ı esrar okurken gece şems'in karanlıkta evin içinde dolaştığı hissine kapılıyorsunuz.

    elif şafak ve onun gibilerin bu kadar tasavvuftan nemalanması, mevlana'yı bu kadar diline dolaması sanki tribünlere oynamak gibi geliyor. nasıl grinin elli tonu kitleleri peşinden sürüklüyorsa bunlar da tasavvufun elli tonuyla ekmek yiyor.

    ayrıca erkekler pembe kitap okumak istemiyor diye kitabın gri kapaklı baskısının yapılması da ayrı komedi.
  8. mevlana ve şems üzerinde edebiyat yapmanın en güzel hallerinden biridir sanırım. kitap için aynı şeyi düşünemiyorum ne yazık ki.
  9. bu kadından da kitaplarından da katiyen hazetmiyorum, kimse de etsin istemiyorum...
  10. elif safak akici yaziyor, popüler kültürü takip ediyor. ama, kitaplarindan edinecegin yeni düsünceler, fikirler, bakis acilari nelerdir diye soruldugunda, cok da tatmin edici cevaplar vermek mümkün olmuyor... bu durum da, genis bir kitleye hitap etme isteginin sonucu...
    'ask' kitabinda, mevlana ile sems'in hikayesini anlatmis... mesneviyi okuyan biri icin oldukca sikici bir kitap olabilir...